Murs Plàstics segueix omplint de vida i color el Barri Antic

Imatge del procés de creació de la darrera intervenció emmarcada dins el projecte Murs Plàstics
Imatge del procés de creació de la darrera intervenció emmarcada dins el projecte Murs Plàstics | dkodkora
Redacció
22 de maig del 2017
Actualitzat el 23 de maig a les 9:23h
El 2013 arrencava, de la mà del Cercle Artístic de Manresa amb el suport de la regidoria de Cultura de l'ajuntament de la ciutat, Murs Plàstics, un projecte que tenia per objectiu embellir i dignificar els carrers del Barri Antic amb la finalitat de donar un atractiu nou a la ciutat.

Quatre anys després, i amb l'impuls de la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central, aquesta iniciativa ha tornat a agafar força i a hores d'ara, ja s'han realitzat una desena d'intervencions artístiques en diversos punts de la zona en qüestió de la mà de pintors i dibuixants com Joan Turu, Enric Font, Simón Vázquez, Spogo, H101 o Roc Blackblock, entre d'altres. Aquest passat mes de març va ser l'artista urbà barceloní El Rughy el que va proclamar-se guanyador de la iniciativa. El seu treball ha estat plasmat en un mural que ell mateix ha pintat en una de les parets de la plaça del Carme. Carregat amb una paleta de colors singular i ben definida, El Rughy, va deixar palès el seu món interior d'estil còmic delirant i de traç rugós, concebent personatges onírics que no s'allunyen gaire de la realitat quotidiana.

Murs Plàstics

El projecte Murs Plàstics es va presentar el novembre del 2013 i va donar a conèixer les bases que establien les normes per poder participar-hi tant a títol individual com col·lectiu. Els projectes són de temàtica i disciplina lliure i s'han de realitzar sobre els murs proposats en un inventari d'aquests espais que es pot veure i descarregar des del blog www.mursplastics.wordpress.com. Aquest mateix web, a banda dels espais proposats, també mostra les intervencions que finalment es duen a terme.