El Bages té novament un grup de suport a la lactància materna

Fem Pit començarà la seva activitat el proper 31 de maig al carrer de la Canal, número 6, de Manresa i es reunirà setmanalment

Redacció
21 de maig del 2017
Actualitzat a les 20:52h
Fem Pit iniciarà la seva activitat el 31 de maig
Fem Pit iniciarà la seva activitat el 31 de maig | HGranollers
El 31 de maig iniciarà l'activitat a Manresa Fem Pit, un grup de suport a la lactància materna amb seu a Manresa i àmbit d'actuació a la comarca del Bages. Les trobades seran setmanals, alternant horari de matí i de tarda, al carrer de la Canal número 6 de Manresa. La primera trobada, el 31 de maig, es farà de 10 a 2/4 de 12 del matí, i la segona, el 8 de juny, de 2/4 de 6 a 7 de la tarda.

Fem Pit neix amb la constància que "generacions en les que s'ha perdut la cultura de la lactància i una societat on la dona acostuma a estar sola, criant en soledat, sense referents en lactància materna i influenciada per una imatge idealitzada i irreal de la maternitat". Per això consideren que són necessaris els grups de suport a la lactància materna: un entorn on normalitzar l'alletament matern, sense fer-ne bandera sinó un aspecte normal i natural de la vida de la mare i el nadó.

En cessar el grup Nodrir, la comarca va quedar sense cobertura d'aquesta necessitat, i després de 4 mesos de feina, Manresa recupera grup de suport amb Fem Pit. Fem Pit és un grup obert d'ajuda mútua que té la finalitat de recolzar i protegir la lactància materna i les mares que alleten o volen alletar. Un espai en el qual les mares són protagonistes i poden expressar els seus dubtes i dificultats, rebre suport i compartir experiències i informació adequada sobre lactància materna.

Fem Pit està coordinat per assessores de lactància, que són mares voluntàries amb experiència i formació específica i actualitzada, que faciliten a les usuàries informació contrastada, veraç i basada en l'evidència científica de manera objectiva, per tal que cadascuna pugui triar lliurement l'opció que millor s'adapti a ella, potenciant la seva autonomia respecte a les decisions sobre lactància.

Fem Pit està obert a famílies que han decidit alletar als seus fills i això inclou des de dones embarassades a mares de nens lactants de diferents edats, amb més fills o no, pares, familiars i amics. L'assistència al grup és sempre gratuïta i voluntària.

A més de les reunions periòdiques, el grup facilitarà formulari, adreça de correu electrònic i telèfons de contacte perquè les mares puguin fer consultes, dissipar dubtes o demanar informació sobre les reunions.