Gent gran de Manresa participa en la cloenda del cicle «A cent cap als 100»

El grup va fer la darrera caminada del cicle, a Granollers, acompanyat pel regidor d'Esports, Jordi Serracanta

Redacció
18 de maig del 2017
Actualitzat a les 10:28h
Un grup de trenta-cinc persones va participar, aquest dimecres, a Granollers, en la cloenda del cicle de caminades A cent cap als 100, organitzades per la Diputació de Barcelona i adreçades a persones grans. A Manresa, la iniciativa ha estat impulsada per les regidories d'Esports i Gent Gran, en el marc del programa Pas a pas fent salut, amb la col·laboració de la Coordinadora de Jubilats i Pensionistes.

El cicle ha consistit en sortides setmanals per Manresa o l'entorn i un total de quatre caminades per d'altres ciutats de les comarques de Barcelona, la darrera de les quals va tenir lloc dimecres, a l'entorn de la llera del riu Congost, a Granollers. Els participants, que van estar acompanyats pel regidor d'Esports de l'Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta, van rebre un diploma i una motxilla com a obsequi. 

A cent cap als 100 és un projecte impulsat per la Diputació de Barcelona que va néixer l'any 2001 per promoure l'intercanvi entre diferents municipis. Ofereix la possibilitat a les persones grans de conèixer diferents entorns geogràfics i de viure la natura d'una manera adaptada a les seves possibilitats, amb uns recorreguts suaus i assequibles per pistes forestals o camins de muntanya en distàncies no majors de 10 quilòmetres ni inferiors als 6. Un dels objectius principals s'adreça a fomentar les relacions interpersonals i de grup.

El cicle permet participar en quatre passejades pels diferents municipis que formen el grup d'intercanvi i una cloenda. Les sortides d'aquest curs van ser a Montgat (25 de gener), Molins de Rei (22 de febrer), Begues (29 de març) i la sessió de cloenda, en què hi van prendre part el total dels 56 municipis que participen en el projecte.