L'Oficina Jove trenca prejudicis sobre el col·lectiu LGTBI a instituts i universitats

Oficina Jove amb activitats contra l'homofòbia
Oficina Jove amb activitats contra l'homofòbia | AjM
Redacció
14 de maig del 2017
Actualitzat a les 21:09h
En el marc del Dia Internacional contra l'Homofòbia, l'Oficina Jove del Bages ha estat present en els patis dels instituts i al Campus universitari de Manresa per portar a terme una activitat de joc sobre les emocions entre els estudiants, l'objectiu del qual és ajudar a trencar prejudicis i estereotips sobre el col·lect iu LGTBI (Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals)

Es tracta d'un joc de preguntes on es proposa que els jugadors es posin a la pell d'una persona que viu de primera mà situacions de rebuig i discriminació en relació a la seva identitat de gènere i la seva orientació sexual. Ja sigui en l'entorn familiar, educatiu, laboral, social... i es demana com se sentirien en cas de trobar-se en una situació similar.

Per tal d'afavorir la participació, la dinàmica s'ha fet amb el joc de cartes IKONIKUS amb el qual a través d'icones els joves han mostrat les emocions i sensacions que els provocaria viure de prop d'una situació de rebuig en relació amb el col·lectiu. D'aquesta forma, s'ha induït a la reflexió sobre la diversitat de gènere i d'identitats sexuals que conformen la societat actual.

Alhora s'ha creat un trencaclosques per saber relacionar les sigles LGTBI amb la seva definició. 

Per acabar de completar la campanya, des dels punts descentralitzats de l'Oficina jove del Bages, s'han repartit xapes als 200 joves que han participat de l'activitat i s'ha ofert informació de recursos per al col·lectiu.

Amb aquestes accions l'Oficina Jove se suma als actes contra l'homofòbia i transfòbia que es fan a la ciutat i que volen lluitar contra la discriminació de qualsevol persona per causes d'identitat de gènere o orientació sexual.