Montserrat acull unes espectaculars Cursa de l'Alba i Marató

Andreu Simon i Nuria Domínguez s'imposen a la Cursa de l'Alba, metre que Josep Cuadrat i Montse Martínez guanyen la Marató de Montserrat

La majestuositat de les vistes s'ha combinat amb increïbles dosis d'esforç
La majestuositat de les vistes s'ha combinat amb increïbles dosis d'esforç | Ocisport
Redacció
14 de maig del 2017
Actualitzat a les 19:22h
La XXX edició de la Cursa de l'Alba i la IV Marató de Montserrat s'han celebrat aquest diumenge a Collbató en una gran jornada d'skyrunning amb dues curses vibrants, competides i emocionants en un entorn privilegiat. Andreu Simon i Nuria Domínguez han tornat a mostrar la seva qualitat i s'han imposat a la Cursa de l'Alba amb comoditat, mentre que Josep Cuadrat i Montse Martínez han triomfat a la Marató de Montserrat, puntuable per a les Sky Series de les Skyrunner National Series Spain, Andorra & Portugal.

En un matí calorós amb alguns núvols que amenaçaven amb descarregar pluja cap a migdia, Collbató i la falda de Montserrat lluïen les seves millors gales per celebrar la trentena edició de la clàssica Cursa de l'Alba. Els 24 quilòmetres i 1.100 metres de desnivell positiu que formen el circuit de la cursa, la converteixen en una prova molt exigent per a tots els participants però especialment dura per als que surten a per la victòria. Andreu Simon, campió en les edicions de 2015 i 2016, ha sortit amb la intenció de repetir triomf i no ha fallat, sent l'únic corredor capaç de baixar de les dues hores, amb un crono final de 1:58:55. Esteve Olivé, un dels corredors més en forma de l'actualitat, no ha pogut amb l'empenta de Simon i s'ha hagut de conformar amb la segona posició després d'una cursa de menys a més per poder arribar fresc al tram final. Olivé ha entrat a la meta de Collbató amb 2:11:40. El podi l'ha completat Ferran Barceló a tan sols 42 segons d'Olivé. En fèmines el domini de Nuria Domínguez ha estat total i igual que Simon s'ha alçat amb la victòria de forma folgada amb un registre de 2:34:43. La segona posició ha estat per a Alba Ribera amb 2:49:17 i el podi l'ha completat Sonia Cruz amb un registre de 2:53:12

A la Marató de Montserrat el guió ha estat semblant i Josep Cuadrat i Montse Martínez s'han apuntat el triomf amb solvència i els 100 punts de les Sky Series de les Skyrunner National Series Spain, Andorra & Portugal. Josep Cuadrat ha sortit a per totes en els 42 quilòmetres i 2.550 metres de desnivell positiu i aviat ha obert forat respecte als perseguidors. José Manuel Granadero ha intentat seguir-ho però ha hagut d'abandonar cap a mitja cursa. Cuadrat ha coronat Sant Jeroni segon darrere de Sergi Rodríguez, però finalment ha creuat la meta en primera posició amb un sensacional registre de 4:17:16. Sergi Rodríguez ha estat segon amb un temps de 4:22:55, i la tercera posició ha estat compartida entre Roger Embid i Guillem Campeny amb 4:45:08. En fèmines Montse Martínez ha dominat amb mà de ferro al llarg de tota la marató i ha aconseguit aturar el crono per sota de les 5 hores amb 4:59:11. Mónica Grajera l'ha acompanyat al podi en segona posició amb 5:21:10 i Verónica Zaragoza ha tancat el podi amb 5:35:10.

Collbató ha vibrat un any més amb el millor skyrunning i els atletes han gaudit d'una cursa sensacional amb un recorregut variat i divertit pel massís de Montserrat.

Classificacions finals