L'Ajuntament de Sallent ha executat el 92% del pressupost de 2016

Se situa en una ràtio legal d'endeutament d'un 2.5%, tenint el límit màxim permès al 110%

Redacció
12 de maig del 2017
Actualitzat a les 19:06h
El ple municipal de l'Ajuntament de Sallent va donar compte dimecres de la liquidació del pressupost de l'exercici 2016 amb una valoració molt positiva. El pressupost d'aquest passat 2016 va tenir una execució global del 92% i es va tancar l'exercici amb un saldo positiu de 895 mil euros, un superàvit provinent d'un augment en la recaptació de determinats impostos.

L'Ajuntament disposa, doncs, d'un romanent de tresoreria net, estalviat del conjunt dels exercicis anteriors, d'uns 2,3 milions d'euros destinats a un fons de maniobra per anar mantenint els pagaments de l'Ajuntament a 30 dies com s'ha fet fins ara sempre complint amb el criteri de pagament.

Amb aquesta situació econòmica, l'Ajuntament se situa en una ràtio legal d'endeutament d'un 2.5%, tenint el límit màxim permès al 110%. Així doncs, l'Ajuntament se situa molt per sota d'aquest límit, fet que permet afrontar el pressupost d'aquest 2017 amb garanties.

Amb aquesta liquidació del pressupost l'Ajuntament compleix totes les anàlisis de la regla de despeses i de la ràtio d'endeutament, així com el pla econòmic i financer marcat en l'exercici anterior.