Compromís amb Sant Joan vota contra el pressupost perquè «retalla polítiques socials»

Troba injustificable que mentre el Pressupost total s'incrementa, les partides de polítiques socials un any més pateixin una retallada

Redacció
12 de maig del 2017
Actualitzat a les 17:50h
El grup municipal de Compromís amb Sant Joan – ICV – MES va votar en contra del Pressupost Municipal per al 2017 en el Ple Ordinari del dijous, 4 de maig. Compromís creu que novament els comptes municipals deixen de banda prioritats urgents del municipi i consoliden la retallada en polítiques socials". 

El Pressupost Municipal per al 2017 que va ser aprovat amb els vots favorables dels grups municipals de govern s'incrementa en més d'1 milió d'euros respecte el de 2016. Compromís amb Sant Joan però, assenyala que aquest increment no es nota per igual en totes les àrees. "Mentre l'Ajuntament incrementa els seus recursos les partides de polítiques socials no només no augmenten si no que disminueixen. Ho van fer en el de 2016 i en el de 2017 consoliden retallades de més de 30.000€". 

Compromís assenyala que el govern ni s'escolta propostes del seu grup per preveure partides d'ajut a famílies en situació vulnerable per fer front al pagament d'impostos municipals, estendre serveis i d'altres ajuts per cobrir més famílies, impulsar plans d'ocupació amb recursos propis o projectes de suport a la creació d'ocupació. Marañón creu que "novament el govern municipal es conforma només amb els recursos que arriben d'altres administracions" i es pregunta, "l'any passat ens van dir que no tenien recursos, i enguany quina serà l'excusa?" 

Compromís creu que el govern municipal s'ha centrat pràcticament en exclusiva en fer cabre en el Pressupost l'arranjament de l'entorn de la zona esportiva i això fa que també en matèria d'inversions es deixin de banda necessitats importants i algunes "urgents que s'afrontin". El grup "no dubta que el projecte contribuirà a la millora del sector" però troba injustificable que només es destinin 50.000€a l'asfaltatge de carrers, que no s'aposti de manera més decidida per polítiques d'eficiència energètica, per millores en les instal·lacions i equipaments de la zona esportiva o que un any més es descarti realitzar el projecte d'arranjament de la Plaça Lluís Companys.