Navàs comença a fer pedagogia del servei de recollida de residus porta a porta

Està previst que entri en funcionament el mes de novembre

per Redacció, Navàs | 12 de maig de 2017 a les 10:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de maig de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Navàs i l'empresa Ambiens han començat a fer pedagogia del que suposarà un canvi radical d'hàbits en la manera com es seleccionen i recullen porta a porta les deixalles al municipi. 

Aquest passat dimecres es va fer la primera jornada de divulgació amb xerrades sectorials adreçades a diferents col·lectius: gent gran, treballadors municipals, personal dels centres escolars, usuaris en general, botiguers i petits industrials.


El porta a porta, que està previst que entri en funcionament el mes de novembre, suposa un canvi de model en la manera de seleccionar les diferents fraccions de residus (orgànica, paper i cartró, envases, rebuig i vidre).

El canvi de model és una tendència europea que té com a objectiu arribar al 50 per cent de la recollida selectiva l'any 2020. Amb els contenidors convencionals només es pot arribar al 40 per cent en la recollida selectiva i portar-ho tot per rebuig als abocadors cada vegada serà més car.


La recollida porta a porta farà que desapareguin els contenidors dels carrers, excepte els de vidre. El nou sistema aposta per fer més i millor el reciclatge i obligarà a la població a separar els residus orgànics, el paper i el cartró, els envasos i el rebuig. Per aquesta raó l'Ajuntament de Navàs facilitarà als veïns del municipi galledes pel rebuig i l'orgànica, així com bosses compostables. 

La recollida de les deixalles es farà de nit, a partir de les deu del vespre. El servei preveu cada dia la recollida de bolquers i compreses. També hi haurà un servei de recollida específic i més intensiu pels comerços i empreses.

Un informador ambiental s'ocuparà de fer pedagogia i seguiment de com es fa el reciclatge i posarà en alerta als veïns si no es fa correctament.

Des d'ara i fins a la tardor la campanya informativa de l'ajuntament continuarà i es faran els treballs de camp necessaris per implantar el nou servei. Així mateix, es repartiran kits de reciclatges i díptics informatius per tal que es prengui consciència del canvi de model.

 

Participació