Manresa iniciarà el pla de xoc de millora de l'espai urbà arranjant el paviment de 16 carrers

El mal estat dels vials és una de les principals queixes dels ciutadans i representa un compromís del pacte de govern entre CDC i ERC

El regidor de Qualitat Urbana, Jordi Serracanta, amb un cartell on s'hi pot llegir Pla de millora de l'espai urbà
El regidor de Qualitat Urbana, Jordi Serracanta, amb un cartell on s'hi pot llegir Pla de millora de l'espai urbà | Estefania Escolà
Estefania Escolà
11 de maig del 2017
Actualitzat el 12 de maig a les 11:40h
El pla de xoc per a la millora de l'espai urbà que l'Ajuntament de Manresa va anunciar el novembre de l'any passat s'iniciarà aquest estiu amb la millora de la calçada de 16 carrers de la ciutat. El regidor de Qualitat Urbana, Jordi Serracanta, ha anunciat que es destinarà mig milió d'euros –del total d'1 MEUR previst per aquest 2017- a la millora de la calçada. Els 16 vials s'han seleccionat després de l'auditoria encarregada per l'Ajuntament i s'han triat tenint en compte la seguretat vial, l'estat de degradació dels carrers i la repartició per tal d'intervenir a tota la ciutat. Serracanta ha explicat que aquesta primera fase serà "un treball de microcirurgia que servirà per atacar directament els espais més malmesos i degradats". Les següents dues fases previstes per aquest 2017 es faran a finals d'any i serviran per millorar les voreres, l'accessibilitat i el recorregut dels vianants. El mal estat dels vials és una de les principals queixes dels ciutadans i representa un compromís del pacte de govern entre CDC i ERC.

L'Ajuntament de Manresa ha concretat aquest dijous quins seran els primers carrers on s'actuarà per tal de posar fi a una de les principals queixes dels ciutadans: el seu mal estat. En concret, es destinarà mig milió d'euros a la millora de 16 carrers del total de 117 que, segons l'auditoria encarregada per l'Ajuntament per tal d'avaluar la situació de la via pública, necessiten una actuació prioritària. 

La pavimentació dels carrers no és farà a tot el vial, sinó que només s'actuarà en els trams més malmesos. En total, suposa una superfície de 17.398 m2. On s'intervindrà més superfície serà al carrer de Pons i Enrich, a Bufalvent, que és el vial situat més al sud (4.100 m2). El segueixen l'avinguda de les Bases de Manresa (2.486 m2), el passeig de Pere III (1.200 m2) i el carrer de Domènec i Muntaner (1.100 m2), al barri de Cal Gravat. L'execució de les obres es farà durant els mesos de juliol i agost, que és quan la ciutat té menys moviment. 

"Un treball de microcirurgia"

El regidor de Qualitat Urbana, Jordi Serracanta, ha explicat que els vials s'han seleccionat tenint en compte el seu estat de degradació, la seguretat dels veïns i la repartició per tal d'intervenir al màxim d'espais de la ciutat. Segons Serracanta, "es tracta d'unt treball de microcirurgia per atacar directament els vials que estan més malmesos", i ha avisat que "segur que algú troba a faltar el seu carrer". Tanmateix, el regidor ha subratllat que aquesta només és la primera fase d'un pla de xoc que preveu destinar un total de 3,4 MEUR a la millora de l'espai urbà, 2,4 dels quals aniran destinats a la millora de les calçades i el milió restant a les voreres. 

Dues fases més per aquest 2017 

Aquest 2017 es contemplen dues fases més, que es faran a finals d'any, i que en aquest cas aniran destinades a la millora de les voreres, l'accessibilitat, i els recorreguts dels vianants. En aquestes dues fases s'hi destinarà mig milió d'euros, de tal manera que amb les tres fases es completarà el milió d'euros que l'Ajuntament té previst dedicar aquest 2017 a la millora de l'espai urbà.