Es commemoren 175 anys de l'estada del Pare Claret a la parròquia de Sant Joan d'Oló

L'acte comptarà amb una missa oficiada pel bisbe de Vic i amb un concert de Cèlia Vila i Sergi Padilla

Redacció
11 de maig del 2017
Actualitzat a les 11:04h
El religiós català, arquebisbe de Santiago de Cuba i confessor d'Isabel II d'Espanya, Antoni Maria Claret (nascut a Sallent l'any 1807 i mort a Narbona el 1870), va ser, durant els anys 1840 i 1843 rector de la parròquia de Sant Joan d'Oló. De fet, i malgrat que en un primer moment no hi vivia perquè també era rector de la parròquia de Viladrau, va instal·lar-se a viure en aquest antic poble rural situat a la comarca del Moianès des del maig de 1842 fins el febrer de 1843.

Amb la voluntat de celebrar els 125 anys de l'estada d'aquest religiós a la comarca, des d'Oló s'ha organitzat un acte d'homenatge al Pare Claret que tindrà lloc aquest diumenge, 14 de maig. El tret de sortida el donarà una missa que presidirà el bisbe de Vic, Romà Casanova, que començarà a les sis de la tarda i comptarà amb l'assistència d'altres sacerdots.

Un cop acabada, es repartirà coca i moscatell per a tots els assistents i se sortejarà una panera.

Finalment, l'acte d'homenatge clourà amb un concert a benefici de les obres de l'església de Sant Joan d'Oló a càrrec del conjunt musical Cèlia Vila i Sergi Padilla.