Súria proposa una jornada de neteja del riu Cardener per aquest dissabte

Ho fa en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Redacció
10 de maig del 2017
Actualitzat a les 10:59h
L'Ajuntament de Súria ha convocat la segona Jornada Festiva de Descoberta i Neteja del riu Cardener per a aquest dissabte, 13 de maig, sota el lema Cuidem el Riu a Súria. La Jornada forma part de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus i la campanya Let's clean up Europe.

Aquesta activitat és oberta a totes les persones que vulguin participar en la recollida dels residus que s'acumulen en alguns trams del riu Cardener. Al final de l'acció de neteja hi haurà un berenar popular a les pistes de l'Escorxador.

La Jornada es desenvoluparà de dos quarts de cinc fins a les set de la tarda, amb sortida des de la plaça de Sant Joan i seguint la riba esquerra del Cardener en direcció al barri de Fusteret. Les persones participants rebran guants, bosses i avituallament bàsic.

Tot i que no és obligatòria la inscripció prèvia, es recomana fer-la a través del web del consistori o presencialment a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) de l'Ajuntament de Súria, a la planta baixa de la Casa de la Vila, en horari d'atenció al públic.

Aquesta activitat també vol ser una prova pilot per a la possible creació d'un voluntariat ambiental permanent al municipi.

La campanya Let's clean up Europe és una iniciativa d'àmbit europeu per reduir els residus abocats il·legalment als boscos, els marges dels rius i altres espais naturals. Es tracta d'una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen a l'entorn natural de forma incontrolada. També vol promoure la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius i altres espais naturals.

La primera edició de la Jornada Festiva de Descoberta i Neteja del riu Cardener va tenir lloc l'any passat. Enguany també es desenvoluparan activitats a Callús i Sant Joan de Vilatorrada, sota la coordinació de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener i amb el suport de la Diputació de Barcelona, l'Agència de Residus de Catalunya, la Generalitat de Catalunya, la Comissió Europea, Ecoembes, Ecovidrio i associació Paisaje Limpio.
Arxivat a