Albiol menysprea el científic manresà Pere-Joan Cardona, descobridor de la vacuna contra la tuberculosi

El líder del PP el titlla despectivament d'"individu" per fer al·lusió al referèndum en el pregó de les Festes de Maig de Badalona

Redacció
06 de maig del 2017
Actualitzat a les 21:09h
El científic manresà Pere-Joan Cardona fent el pregó de les Festes de Maig de Badalona
El científic manresà Pere-Joan Cardona fent el pregó de les Festes de Maig de Badalona | Facebook
"Vergonya que l'Ajuntament de Badalona convidi com a pregoner un individu que utilitza el pregó per fer campanya a favor del referèndum". Amb aquesta piulada a Twitter, el líder del PP i exalcalde Badalona es referia despectivament al reconegut científic manresà Pere-Joan Cardona, inventor de la primera vacuna terapèutica contra la tuberculosi, que ahir va llegir el pregó de les Festes de Maig del municipi. 

Les paraules de menyspreu van donar peu a una resposta del primer tinent d'alcalde de la ciutat, Oriol Lladó, que va etzibar al líder popular: "L''individu' en qüestió és un científic reconegut arreu del món, inventor d'una vacuna contra la tuberculosi".
 

Cardona és responsable de la unitat de tuberculosi experimental de l’Institut Germans Trias i Pujol de Badalona i ha obtingut nombrosos reconeixements arreu del món per la seva investigació sobre la tuberculosi. A més de produir la primera vacuna terapèutica contra aquesta malaltia, està desenvolupant un suplement alimentari, fet a base d’un bacteri present a l'aigua potable, que redueix el risc de patir tuberculosi i que actualment està en fase d'expansió per Àsia i Àfrica.

Ahir, en el pregó, el científic va fer una defensa de la recerca i va reivindicar la tasca de Can Ruti. També va fer una breu referència al referèndum, comentari que va donar peu al missatge del líder popular: "I, posats a fer, si el primer referèndum, el del 9-N, no va ser prou 'legal', o prou 'internacional', per què no ho hauria de ser el segon que s’està preparant?"

Lladó va mostrar-se crític amb l'actitud del PP pel pregó de Cardona: "El Partit Popular, però, ja havia decidit no assistir al pregó, quan encara no en sabien el contingut. I encara parlen de polititzar la festa! Quina barra".
 

Xavier García Albiol, aquest divendres Foto: Flickr PP