Prop de 300 persones es manifesten a Manresa per denunciar l'actuació policial del Primer de Maig

Alguns manifestants encaputxats han llançat pintura contra sucursals d'entitats bancàries i botigues de marques de moda

ACN
06 de maig del 2017
Actualitzat el 07 de maig a les 0:55h
La manifestació ha finalitzat a la plaça Gispert
La manifestació ha finalitzat a la plaça Gispert | Pere Fontanals
Al voltant de 300 persones s'han manifestat aquest divendres al vespre a Manresa per denunciar l'actuació dels Mossos d'Esquadra del passat 1 de maig a la capital del Bages, que es va saldar amb dos detinguts i una quinzena de ferits. Els convocants han volgut fer palès el seu malestar amb l'actuació que va dur a terme la policia catalana amb motiu de la manifestació del Primer de Maig a la capital del Bages, que va acabar amb un forcejament entre les dues parts. En el transcurs de la marxa, que s'ha allargat durant una hora i mitja, s'han viscut alguns moments de tensió quan uns encaputxats han llançat pots de pintura contra sucursals bancàries i algunes botigues de marques de moda. Un altre moment de tensió s'ha viscut quan l'exnúmero 1 d'ERC a l'Ajuntament de Manresa Pere Culell s'ha encarat amb alguns dels manifestants per recriminar-los que anaven encaputxats.

La manifestació d'aquest divendres s'ha iniciat a dos quarts de vuit a la Plaça Major i ha finalitzat al voltant de les nou del vespre a la plaça Gispert després de recórrer diferents carrers del centre de la ciutat. Amb proclames com 'Els carrers seran sempre nostres' i una gran pancarta on es llegia 'Contra la repressió policial, per una vida digna. O nosaltres o ells. Prenem els carrers', la marxa ha volgut denunciat els fets que van succeir a la capital del Bages el passat 1 de maig, ja que consideren que l'actuació policial va ser "fora de lloc, intimidatòria, violenta i brutal". 

Un dels moments de tensió s'ha viscut quan l'exnúmero 1 d'ERC a l'Ajuntament de Manresa Pere Culell s'ha enfrontat a un grup de manifestants per recriminar-los que anaven encaputxats i els ha etzibat: "vull veure quan comenceu a picar". Un agent de la Policia Local de Manresa ha intervingut per separar el republicà del grup.

Al Passeig Pere III tres encaputxats que es trobaven dins de la manifestació han llançat pintura contra una sucursal bancària i, al cap d'una estona, al carrer d'Àngel Guimerà, han repetit l'operació contra els aparadors de dues botigues. Alguns dels manifestants també han increpat la premsa per evitar que prenguessin imatges de les accions. 

La marxa ha congregat unes 300 persones vinculades als moviments de l'esquerra anticapitalista i també ha rebut el suport de la PAHC. Entre els concentrats s'ha pogut veure les diputades de la CUP Mireia Vehí i Anna Gabriel.