El Dia Internacional de la Infermera posarà el focus en la comunicació

L'acte central se celebra el proper dijous a la sala gòtica de l'Hospital de Sant Andreu

Redacció
05 de maig del 2017
Actualitzat a les 12:57h
El proper dijous, dia 11, se celebra a la sala gòtica de l'Hospital de Sant Andreu l'acte central del Dia Internacional de la Infermera amb una especial atenció a la importància de la comunicació. L'organització és de la Fundació Sociosanitària de Manresa, la Fundació Althaia, l'Institut Català de la Salut, el Col·legi Oficial d'Infermeres i la UManresa. Aquesta jornada permet commemorar el naixement de Florence Nightingale, considerada la pionera de la infermeria moderna.

L'acte inaugural serà a les 5 de la tarda i anirà a càrrec de Valentí Junyent, alcalde de Manresa; Manel Valls, director general de la FSSM i Cristina Bergillos, coordinadora d'infermeria de l'Hospital de Sant Andreu.

La conferència central anirà a càrrec de Gemma Bruna, periodista experta en l'àmbit de la salut que parlarà sobre La mirada visible de la infermera. Posteriorment hi haurà l'acte de reconeixement professional a una persona que hagi destacat pels seus valors i la seva expertesa. El nom de la premiada no es farà públic fins aquell mateix moment. A l'acabar, i abans del refrigeri, hi haurà una projecció de fotografies dels equips d'infermeria de les cinc organitzacions que celebren la festa. Aquest acte el presentarà Míriam Rius, infermera de l'Hospital de Sant Andreu.

També dins els actes del Dia Internacional, pel dissabte, dia 13, hi ha programada una caminada de 8 quilòmetres, amb una ruta circular amb sortida i arribada a l'Oller del Mas.

Per al dimecres, dia 17, a 2/4 de 4 de la tarda, la conferència-col·loqui Més enllà de la malaltia, amb Tanit Tubau, fundadora de Crohn-ik, escriptora i persona que conviu amb la malaltia de Crohn. Presentarà Lluïsa Tulleuda, infermera del servei de diàlisi de la Fundació Althaia i Rosa Maria Cobacho, infermera del CAP del Barri Antic de la Fundació Althaia. Aquest acte tindrà lloc a la sala d'actes de l'Hospital de Sant Joan de Déu.