Pessics de Saviesa proposa una caminada de natura i la projecció de «El perdut»

Las caminada "Natura i Modernisme. Espiritualitat i natura de proximitat", a càrrec de Meandre, farà un recorregut circular amb sortida i arribada a la Torre Lluvià

Redacció
05 de maig del 2017
Actualitzat a les 12:50h
Aquest diumenge 7 de maig els Pessics de Saviesa proposen dues activitats per induir a la reflexió sobre la relació entre Natura i Espiritualitat, tema genèric del cicle d'aquest mes de maig.

La caminada Natura i Modernisme. Espiritualitat i natura de proximitat, a càrrec de Meandre, farà un recorregut circular amb sortida (a les 9h) i arribada a la Torre Lluvià. Es tracta d'un itinerari de 13 km on es podrà gaudir dels elements naturals propis del mosaic agroforestal del Pla de Bages i del variat bosc de ribera que ressegueix la riera de Rajadell on sobresurten els masos senyorials modernistes.

El recorregut passarà pels següents indrets: Torre Lluvià, Bosc de Cal Cuques, mas Morera, Bosc de la riera de Rajadell, Gorg Blau, Font de la Girada, Mas Noguera, Auroneda de la riera de Rajadell, Projecte Roure i Torre Lluvià.

El mateix diumenge a la tarda, 18.30h, l'Auditori de la Plana de l'Om es projectarà el film El perdut, dirigit per Christophe Farnarier que presentarà la pel·lícula i participarà en el col·loqui posterior. El perdut narra les experiències per sobreviure a la muntanya d'un home normal que desapareix del seu poble sense motiu.

Aquest mes el cicle Pessics de Saviesa està dedicat a la relació Natura i espiritualitat amb una sèrie de propostes que tenen la finalitat d'oferir una visió àmplia, tant teòrica com des de la pràctica i l'observació, d'una temàtica complexa que admet interpretacions diferents i variades.

Pessic de saviesa és un programa que organitza el Centre Cultural el Casino i el Grup de professors de Filosofia de la Catalunya Central, que per aquesta edició especial compta també amb la col·laboració de Meandre, Cine club Manresa i Llibreria Parcir.