El Documental del Mes projectarà dijous a Manresa «Venus»

«Venus» explora la relació que les dones tenen amb el sexe
«Venus» explora la relació que les dones tenen amb el sexe | Promocional
Redacció
03 de maig del 2017
Actualitzat a les 18:15h
En el marc del cicle El Documental del Mes, coordinat per MEES i CineClub, es podrà veure demà dijous, 4 de maig, a les 8 del vespre a l'espai Plana de l'Om de Manresa, Venus de Lea Glob i Mette Carla Albrechsten. 

Venus, el documental sobre sexualitat femenina que ha batut tots els rècords de taquillatge a Dinamarca (país d'origen de les directores i protagonistes), arriba a l'Espai de la Plana de l'Om. El que havia de ser el procés de recerca previ a la creació d'una pel·lícula eròtica feta per dones i dirigida a dones, es va acabar convertint en la pel·lícula en sí. Venus explora la relació que les dones tenen amb el sexe simplement situant la càmera davant desenes de dones que van accedir a participar en el projecte. Les protagonistes es despullen poc a poc davant de la càmera en un exercici de confessió i autoanàlisi de la relació que tenen amb el plaer i amb el sexe, desmentint els estereotips creats per la concepció masclista de la sexualitat, que encara predomina a dia d'avui. 

Lea Glob (1982) és una directora danesa graduada per la National Film School of Denmark. Té una reconeguda trajectòria en el món de la televisió i la seva primera pel·lícula, titulada Meeting My Father Kasper Top Hat (2011), va rebre un premi al Sichuan Television Festival.


Mette Carla Albrechtsen (1980) va estudiar al Graphic Arts Institute de Copenhaguen i ha treballat per a diverses agències de publicitat abans de graduar-se a la National Film School of Denmark. L'any 2011, juntament amb Lea Glob, van guanyar el Nordic Talent Pitch Prize pel seu projecte Human Female Sexuality.