El ple de Súria fa un pas més en la implementació de la recollida porta a porta

Va aprovar sense vots en contra el canvi de gestió de la recollida de residus domèstics

Redacció
03 de maig del 2017
Actualitzat a les 17:24h
El ple municipal de Súria va aprovar en la seva darrera sessió ordinària per 8 vots a favor (CiU, ERC i aiS) i 5 abstencions (GIIS i PSC) un dictamen sobre el canvi de gestió del sistema de recollida de residus domèstics a la vila, que comportarà la implantació del sistema porta a porta a partir de l'1 de febrer de 2018.

En el dictamen es justifica aquest canvi per "la necessitat d'augmentar les quotes de coresponsabilització de la ciutadania en la gestió de la recollida selectiva de residus domèstics", a més de reduir el volum de residus de rebuig generats, contribuir a allargar la vida útil de l'abocador comarcal i afavorir l'estalvi econòmic que ofereix el nou sistema.

El dictamen també especifica que el sistema porta a porta "aconsegueix millors quotes de recollida selectiva en origen, i una notable reducció del residu de rebuig".

L'aprovació del dictamen serà comunicada a la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener per tal d'iniciar els tràmits necessaris per a "l'òptima implantació" del sistema porta a porta a la vila.

El ple municipal també va tractar els següents temes:

- Aprovar per unanimitat un dictamen sobre la signatura d'un conveni entre el departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència de la Generalitat i els ajuntaments d'El Bruc i Súria sobre la recerca de la fossa de Can Maçana (El Bruc), on podrien romandre enterrats vuit republicans de Súria i de Valls de Torroella que van ser assassinats al final de la guerra civil.

- Aprovar per 8 vots a favor (CiU, ERC i aiS) i 5 abstencions (GIIS i PSC) un dictamen sobre la modificació de crèdit 4/2017, que afecta la implantació del sistema de recollida porta a porta i el programa de lleure infantil El Juliol tot ho vol.

- Aprovar inicialment per unanimitat un dictamen sobre el reglament d'ús de les instal·lacions esportives municipals, que romandrà exposat durant un període de trenta dies per a la possible presentació d'al·legacions.

- Aprovar per unanimitat un dictamen sobre el programa anual que desenvolupa el Pla Marc de Restauració i Millora Forestal de l'Associació de Propietaris Forestals Boscos del Bages Nord per a aquest any 2017.

- Donar compte dels informes sobre morositat, període mig de pagament als proveïdors i estat d'execució del pressupost municipal, corresponents al primer trimestre de 2017.

- Donar compte de decrets de nomenament de dos funcionaris interins per motius d'urgència.
Arxivat a