L'ús del bus urbà a Manresa s'incrementa un 5,5% durant el 2016

Les parades més utilitzades són les del carrer Guimerà i l'estació de la Renfe

La regidora de Mobilitat, Olga Sánchez, amb el nou mapa de línies de bus urbà
La regidora de Mobilitat, Olga Sánchez, amb el nou mapa de línies de bus urbà | Estefania Escolà
Estefania Escolà
03 de maig del 2017
Actualitzat a les 15:41h
El bus urbà de Manresa va transportar durant el 2016 un total d'1.836.062 viatgers, una xifra que representa un 5,5% més que l'any anterior, quan es va començar a notar un canvi de tendència en positiu en l'ús del transport urbà. La línia més utilitzada és la 8, que fa el recorregut perimetral de la ciutat i que, a partir d'ara, cada dissabte comptarà amb el suport de la línia 1 al Polígon dels Trullols, de tal manera que, en aquesta zona, hi passaran els busos de la línia 1 i 8 amb una freqüència de pas de 10 minuts. La regidora de Mobilitat, Olga Sánchez, ha explicat que aquest reforç de la línia respon a un reclam dels comerciants tant del centre de la ciutat com del polígon i no descarta que, un cop valorat el seu funcionament, també s'ampliï als divendres. Els usuaris valoren el servei del bus urbà amb un 7,8 sobre 10. La gran majoria, el 90%, són de la capital del Bages, i les parades més utilitzades són les del carrer Guimerà i l'estació de la Renfe.

A partir d'aquest cap de setmana, cada dissabte, la línia 1 de bus urbà de Manresa modificarà el seu recorregut i passarà per la zona dels Trullols, on tindrà tres parades: al carrer Joan Fuster, davant dels multicinemes Bages i prop de la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Segons ha explicat la regidora de Mobilitat, Olga Sánchez, aquesta modificació no tindrà conseqüències en la freqüència de pas, ja que el servei es reforça amb un autocar més.

De moment, la mesura es posarà en marxa cada dissabte, però Sánchez no descarta que es pugui ampliar als divendres si té un bon funcionament. Per la regidora, la iniciativa té l'objectiu d'afavorir la utilització del transport públic urbà i millorar la connexió amb el sector dels Trullols. 

A banda de les millores del servei, Sánchez també ha volgut fer balanç del servei de bus durant el 2016. Durant aquest any, s'han transportat 1.836.062 viatgers, una xifra que representa un 5,5% més que l'any 2015. 

La línia més utilitzada és la 8, on la mitjana diària de viatgers és de 2.201 els dies feiners dels 6.544 viatgers diaris que utilitzen el transport públic urbà de la ciutat. 

Els usuaris valoren el servei de bus urbà amb un 7,8 sobre 10. Els principals aspectes que valoren, segons l'enquesta anual, són l'amabilitat del conductor, la informació i la neteja, seguit de la puntualitat, el recorregut, la seguretat i la comoditat dels vehicles.