Incidències ateses per la Policia Local de Sallent el 25 de juliol

Fuita d’aigua a la via pública, protecció i seguretat d’una zona amb risc, rescat d’un cavall dins d’una sèquia, sacrifici d’una rata perillosa, servei assistència personal sanitari i mediació en la recuperació d’un gos

Redacció
26 de juliol del 2009
Resum de premsa de la Policia Local sobre fets més destacables:

Fuita d’aigua a la via pública

Derivat del 112, la Policia Local atén requeriment per una fuita d’aigua important en un registre de reg automàtic proper a una zona d’obres de la Vila. Es comproven els fets i s’activen els serveis de manteniment de l’empresa responsable els quals reparen l’avaria.

Protecció i seguretat d’una zona amb risc
La Policia Local, desenvolupant tasques de seguretat ciutadana, observa en una zona de la Vila la porta d’un magatzem oberta sense que presenti signes de violència. En la inspecció realitzada es pot apreciar l’emmagatzematge d’uns recipients tancats que contindrien substancies líquides dissolvents, sense poder-ne determinar la seva classificació. Per tal d’evitar riscos, es procedeix al precinte cautelar del lloc i a les gestions necessàries per a la localització del responsable, així com altres tràmits documentals. Tot deixant la zona ventilada i assegurada.

Rescat d’un cavall dins d’una sèquia
Un veí de la Vila sol·licita el servei de la Policia Local ja que hauria caigut un cavall dins de la sèquia, en la zona de Vilafruns, precisant col·laboració pel rescat de l’animal donada la impossibilitat de poder-ho fer per mitjans propis. També s’activen els serveis de Bombers i compareixen els efectius del servei de policia de Balsareny. Afortunadament es va poder rescatar l’animal sense que en resultés ferit.

Sacrifici d’una rata perillosa
Diversos veïns, al pas de la patrulla de la Policia Local per una zona cèntrica de la Vila, requereixen la intervenció d’aquests serveis donada la presència d’una rata del tipus negra de grans dimensions, atrapada entre una paret i un senyal de trànsit, de manera que cada vegada que la gent passava o s'hi acostava, degut a la situació d’empresonament, intentava atacar-los.

Atès el risc objectiu per a la salubritat pública, davant d’un eventual alliberament de l'animal o de permetre'n la seva presència al lloc, pel perill que suposava en la zona on es trobava de força afluència i trànsit de persones, es va procedir a sacrificar a l’animal i a la seva retirada.

Servei assistència personal sanitari
El serveis d’emergències mèdiques 061 requereix a la Policia Local pel recolzament del seu personal sanitari. Aquests es trobarien atenent a un pacient en la via pública d’una zona cèntrica de la Vila, ja que hauria caigut d’una cadira.

El pacient, sota la influència de begudes alcohòliques, mostrava una actitud agressiva amb el personal sanitari, essent necessària una primera intervenció per a la seva contenció, ja que a més de l’estat inicial patia un trastorn mental de tipus clínic. Es va haver d'acompanyar a l'indicatiu sanitari fins a l'Hospital General de Manresa, on finalment es va traslladar al malalt.

Mediació en la recuperació d’un gos
Requeriment de la Policia Local per tal de mediar en un conflicte derivat de la custòdia d’un gos i en possessió temporal d’una persona sense autorització. La intervenció es realitza amb el desplaçament al domicili dels tenidors actuals, els qual manifestaven que el gos els hi haurien donat per no poder fer-se’n càrrec. No constant document acreditatiu, i realitzats els tràmits adients, l'animal es va retornar a la seva legítima propietària sense més incidències.

Informació actualitzada a la web de la Policia Local de Sallent.