El carrer del Balç acollirà la presentació del llibre «L'Escultor de Déu»

Tindrà lloc el dimarts 9 de maig

Redacció
03 de maig del 2017
Actualitzat a les 8:59h
La novel·la L'Escultor de Déu, de Vicenç Aguado (finalista del premi IV Gregal de Novel·la), es presenta el proper dimarts 9 del maig a les 19h al Carrer del Balç de Manresa. L'acte, organitzat pel Carrer del Balç, el Centre d'Estudis del Bages, els Amics de l'Art Romànic del Bages i l'Editorial Gregal, comptarà amb la participació del president del Centre d'Estudis del Bages, Francesc Comas, i de l'autor de la novel·la, Vicenç Aguado. El Carrer del Balç és un espai idoni per reviure el segle XIV, l'època en què està ambientada la novel·la. Durant la presentació es llegiran alguns fragments ambientats a Manresa, un dels escenaris de la novel·la, que narra el viatge per Catalunya d'un esclau grec que, en la lluita per la seva llibertat i dignitat, acaba esdevenint un dels grans escultors del gòtic català i testimoni excepcional de la forja d'una nació. 

Sinopsi

Segle XIV. Una revolta sacseja l'illa de Sicília. La ciutat de Messina és assetjada per les tropes catalanes, que prenen com a esclaus membres de la pròspera comunitat grega. Després d'una dura travessia per mar, un esclau arriba al port de Barcelona on és comprat pel mestre escultor Jaume Cascalls. A través del seu viatge per les obres més importants de Catalunya, descobrim un país en guerra amb Castella i assolat per la pesta. Serà testimoni de la persecució dels jueus, les lluites dels nobles pel control del territori, el naixement de la Generalitat i el canvi de dinastia reial. L'obra que marcarà la vida del mestre i de l'esclau serà la construcció d'un panteó reial al Monestir de Poblet, encarregat per un monarca, Pere III el Cerimoniós, amant del protocol i de les cerimònies, que vol construir un Estat fort. 

Autor

Vicenç Aguado i Cudolà, professor de Dret a la Universitat de Barcelona, ha publicat llibres infantils i juvenils així com relats curts, premiats en certàmens. L'Escultor de Déu, finalista del IV Premi Gregal, és la seva primera novel·la.