El Departament d'Agricultura es continua desplegant a la Catalunya Central

Es descentralitzen de Barcelona tres noves seccions: la de ramaderia i sanitat animal, la de gestió d'ajuts i desenvolupament rural, i la de boscos i recursos forestals

Redacció
02 de maig del 2017
Actualitzat a les 21:33h
El Govern ha aprovat aquest dimarts el decret de reestructuració del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) amb el qual es crea la nova direcció del cos dels agents rurals, que deixa de ser una subdirecció de la Direcció General de Forests. També es potencien les polítiques forestals i cinegètiques que depenen d'aquesta Direcció General, que passa a anomenar-se Direcció General d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi. A resultes d'aquest canvi organitzatiu, es crea la figura de director general del cos d'agents rurals, càrrec que ocuparà el vigatà Marc Costa, llicenciat en Dret i Ciències Polítiques, diplomat en Ciències Empresarials i especialitzat en polítiques públiques de seguretat. És membre del cos de mossos d'esquadra i ha treballat també com a advocat.

Desplegament dels serveis territorials a la Catalunya Central

El Decret aprovat aquest dimarts preveu també el desplegament dels Serveis Territorials del DARP a la Catalunya Central, amb seu a Vic, que fins ara estaven assumits pels Serveis Territorials de Barcelona. Concretament, es despleguen tres noves seccions: la de ramaderia i sanitat animal, la de gestió d'ajuts i desenvolupament rural, i la de boscos i recursos forestals.

Amb aquest desplegament s'aconseguirà apropar l'Administració als ciutadans d'aquestes comarques i millorar-ne l'atenció i els serveis que se'ls ofereix.