La CUP vol que es «depurin responsabilitats» per l'actuació dels Mossos de l'1 de Maig

La formació demana "un posicionament públic de l'Ajuntament de Manresa, que valori el desplegament, les agressions policials i les detencions arbitràries"

El portaveu de la CUP a l'Ajuntament, Jordi Masdeu, amb un dels detinguts a la sortida de comissaria
El portaveu de la CUP a l'Ajuntament, Jordi Masdeu, amb un dels detinguts a la sortida de comissaria | Pere Fontanals
Redacció
02 de maig del 2017
Actualitzat a les 16:24h
La CUP ha emès un comunicat per denunciar "el desplegament, les posteriors agressions i detencions arbitràries" dels Mossos d'Esquadra durant la manifestació de l'1 de Maig, a Manresa. La formació rupturista posa èmfasi en el fet que "des del primer moment ens vam trobar envoltats per uns cinquanta Mossos d'Esquadra (antiavalots ARRO) amb actitud totalment provocadora sense respectar l'espai ni la distància adequada per tal de poder exercir el dret a manifestació". 

Per això, la formació rupturista demana que es convoqui una reunió amb les instàncies polítiques responsables del desplegament policial, o sigui l'Ajuntament de Manresa i el Departament d'Interior de la Catalunya central, amb la CUP de Manresa.

La CUP també demana "un posicionament públic de l'Ajuntament de Manresa, que valori el desplegament, les agressions policials i les detencions arbitràries".

I finalment, que l'Ajuntament de Manresa i el Departament d'Interior "depurin responsabilitats" de tots els fets succeïts durant la manifestació de l'1 de maig a Manresa, entre responsables polítics, agents agressors i comandaments que donaven les ordres.