EUiA condemna l'actitud «violenta i intimidatòria» dels Mossos durant l'1 de maig

Manifestants davant la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Manresa
Manifestants davant la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Manresa | Pere Fontanals
Redacció
02 de maig del 2017
Actualitzat a les 11:58h
La formació d'Esquerra Unida i Alernativa (EUiA) al Bages ha emès un comunicat en el qual ha volgut deixar palès el seu "rebuig frontal", diuen, pel que fa a l'actuació que van protagonitzar els Mossos d'Esquadra durant la manifestació de l'1 de maig que es va dur a terme a Manresa i que va acabar amb una contundent càrrega policial i dos detinguts que van ser alliberats al cap de cinc hores.

Segons EUiA "la situació d'assetjament i violència que van patir els ciutadans és molt greu", sobretot, expressen, "tenint en compte que a la manifestació hi havia infants acompanyats dels seus pares".

Posant de manifest que, normalment, la jornada "sol ser reivindicativa, pacífica i festiva", els comunistes expressen que "no havíem vist mai un desplegament policial tan gran i desproporcionat en una manifestació". Un fet que, diuen, "no és normal", ja que "resulta intimidatori i és una provocació per part seva per a demostrar que han de ser servidors de la llei i l'ordre".

"No és estrany", comenten, "que en arribar al carrer del Born -que és més estret- tot es desboqués per la falta de professionalitat i sensibilitat d'un bon nombre d'antiavalots que van tenir un comportament violent en una situació que mai hauria hagut de requerir de violència".

"Si la pretensió dels Mossos d'Esquadra era la de protegir les propietats d'empreses multinacionals que en altres manifestacions van resultar danyades per algun incontrolat, poden estar segurs que hi ha altres maneres de fer-ho, sense causar danys i pànic a la gent", han posat de manifest, tot afegint que "rebutgem, també, les detencions que van fer, en les quals podria haver resultat afectat qualsevol manifestant i que podrien haver tingut conseqüències molt més greus per a la ciutat i ciutadania de Manresa i pel Bages en general".