Les festes del Vic-Remei escalfen motors per aquest dissabte

El barri oferirà propostes lúdiques i d'oci fins el 16 de juny

Redacció
02 de maig del 2017
Actualitzat el 04 de maig a les 21:02h
Ja són tot un clàssic. Quan arriba el mes de maig els veïns i veïnes del barri manresà Vic-Remei es vesteixen amb les millors gales per donar la benvinguda a la seva particular festa major. Una festa que no dura un cap de setmana, ni una setmana, sinó que s'allarga més d'un mes i que compta amb propostes lúdiques per a tots els públics.

Aquest dissabte dia 6 es donarà el tret de sortida en el marc de la XXIV Trobada de Músics al Carrer, que comptarà amb les actuacions, a partir de les sis de la tarda, de diversos grups corals i instrumentals de la comarca. Els llocs on tocaran seran els carrers Jacint Verdaguer i Verge de l'Alba i les places Cots, Hospital i dels Drets.

Un cop la música pari de sonar, a les nou del vespre, el pati interior de l'Associació de Veïns de la barriada acollirà un sopar popular consistent en mongetes amb botifarra, amanida, postres i beguda. El preu de l'àpat serà de 7 euros si es compra el tiquet de manera anticipada al local de l'AVV, i de 9 si s'adquireix el mateix dia. Un cop amb l'estómac ple, la música tornarà a prendre protagonisme amb l'actuació de la formació Jazztem.

Paral·lelament a aquestes dues propostes, el mateix dissabte, a partir de les sis de la tarda l'Esbart Dansaire Manresà oferirà un repertori dels seus millors balls. També, i davant del local de l'AVV es durà a terme una tómbola on se sortejaran gran varietat d'objectes. El carrer també serà l'escenari d'una demostració d'habilitats canines a càrrec de Josep Martínez i d'una trobada de puntaires. Per amanir la festa, es repartirà una tassa de xocolata desfeta a tothom que volti pel barri. Durant la tarda, a més, hi haurà inflables pels més menuts.

Les nits musicals al barri

Un dels plats forts de la Festa Major del Vic-Remei són les anomenades Nits musicals al barri, que enguany celebraran la vint-i-dosena edició. Els primers convidats seran el quintet manresà Itzipa, guanyador de la darrera edició del concurs musical  Llumplugged. Tocaran el divendres 19 de maig. El combo jove de l'Escola Municipal de Música d'Artés serà l'encarregat d'amenitzar el vespre del divendres 26 de maig.

El dia 2 de juny el grup de folk T'embolica la troca cantaran el seu repertori de cançons dels anys 80, així com també de peces pròpies.

La penúltima actuació, que tindrà lloc divendres 9 de juny, anirà a càrrec del Cor Xera de Moià, de la coral de Salelles i de la Capella de Música Burés. Tots tres interpretaran cançons de les bandes sonores més emblemàtiques del cinema de tots els temps.

Finalment, el dia 16 de juny, la Unió Musical de Bages clourà la 22a temporada d'aquest festival que té ganes de seguir captant adeptes any rere any.

Tots els concerts, que seran d'entrada lliure i gratuïts, començaran a un quart d'onze de la nit i es duran a terme al pati interior de Casa Caritat.
 

Programa de les festes de Vic-Remei