El Clam tracta la mutilació genital de les nenes amb una projecció-debat de Diario Vice

Alba Carreras ha introduït el tema entre el públic abans de donar-los la paraula per fer preguntes

Alba Carreras, host de Diario Vice, amb David Martínez, de Clam
Alba Carreras, host de Diario Vice, amb David Martínez, de Clam | Clam
Lisa Belyanina
01 de maig del 2017
Actualitzat a les 22:59h
Aquest dilluns, en el marc del Festival Clam, s'ha presentat a l'auditori de la Plana de l'Om un reportatge realitzat per Movistar+ Diario Vice, sobre el problema de l'ablació genital a nenes. 

Alba Carreres, host de Diario Vice, ha introduït el tema treballat en el reportatge, oferint la dada de 200 milions de dones i nenes mutilades arreu del món, la seva experiència, ja que host fusiona el reportatge gràfic amb l'experiència entre els entrevistats i el reporter, i ha desenvolupat amb detalls la mutilació a partir de les preguntades sorgides entre els assistents. 

La curta projecció ha atès la problemàtica de la mutilació de clítoris i la seva reconstrucció. Recollia l'entrevista a les víctimes directes d'aquesta pràctica (majoritàriament en països africans), al doctor Pere Barris i a col·laboradors de projectes amb l'objectiu de conscienciar i reeducar a les víctimes de la mutilació, qui a la vegada s'oposen a l'ablació ja que les debilita per tenir iniciativa davant de la prevenció d'aquesta pràctica.

Entre els públic de l'acte hi ha hagut un ventall d'edats molt divers, amb la presència de personal mèdic entre ells. Durant el torn s'han rebut suggerencies de reproduir gràficament el genital, també s'ha presenciat un micro debat que qüestionava la igualtat de gènere en matèria de mutilació genital, circumcisió versus abalació. Curta però intensa la presentació.