Els dos detinguts durant la manifestació de l'1 de maig surten de comissaria després de cinc hores

Una setantena de persones els esperen al crit de "el carrer és nostre" | Els regidors de la CUP Jordi Garcés i Gemma Tomàs, han rebut també cops de porra dels Mossos

01 de maig del 2017
Actualitzat el 02 de maig a les 14:25h
Els dos detinguts, Èric Montero i Lluís Salsamora, a la sortida de comissaria
Els dos detinguts, Èric Montero i Lluís Salsamora, a la sortida de comissaria | Pere Fontanals
Els dos detinguts durant la manifestació d'aquest Primer de Maig a Manresa, Lluís Salsamora, de 46 anys, i Èric Montero, de 23, ja són al carrer després d'estar detinguts a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Manresa durant cinc hores. Se'ls imputa un delicte d'atemptat a l'autoritat. Al davant de la comissaria els esperaven una setantena de persones que els han rebut al crit de "el carrer és nostre".

Una setantena de persones s'han concentrat davant de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Manresa durant prop de cinc hores per exigir l'alliberament de les dues persones detingudes aquest dilluns al matí en el transcurs de la manifestació de l'1 de maig. Entre els manifestants hi ha la diputada de la CUP Anna Gabriel, que aquest matí no era a la manifestació però que s'ha desplaçat fins a Manresa per seguir els esdeveniments. Els manifestants han tallat al carrer. Un fort desplegament policial ha vetllat per evitar nous incidents.
 

Cordó policial davant de la comissaria de Manresa. Foto: Pere Fontanals


Els concentrats han dinat allà mateix. Els familiars dels alumnes de l'Escola Popular havien preparat un dinar a l'Ateneu la Sèquia per al final de la manifestació, però davant dels esdeveniments, han decidit portar les olles i els instruments de cuina fins a la zona del pàrquing del Carrefour.

Els lletrats dels detinguts han entrat i sortit de comissaria diverses vegades, i han confirmat que han estat ben atesos, tot i que emmanillats. Un dels detinguts ha hagut de ser traslladat a l'hospital Sant Joan de Déu per ser atès de diverses rascades que s'ha fet quan durant la detenció l'han arrossegat per terra. També els dos regidors de la CUP, Jordi Garcés i Gemma Tomàs, han estat colpejats pels Mossos.
 

Els dos detinguts, al centre amb samarreta negra, amb membres de l'esquerra anticapitalista. Foto: Pere Fontanals

 

Èric Montero, en primer pla, i Lluís Salsamora, darrere, són rebuts pels companys. Foto: Pere Fontanals


Una manifestació tranquil·la

Els incidents de la manifestació s'han produït gairebé al final del recorregut, després que el trajecte es fes amb total tranquil·litat, a diferència d'alguna de les últimes convocatòries. Només a l'edifici dels sindicats hi ha hagut una mica d'estira i arronsa quan han volgut penjar una pancarta contra CCOO i UGT.

A l'arribar al carrer del Born, però, la important presència policial s'ha acostat als manifestants per l'estretor del carrer, i llavors s'ha produït l'espurna que ha continuat amb nombrosos cops de porra per part dels Mossos, i amb les dues detencions. Segons han informat els Mossos, un dels manifestants ha colpejat amb una bandera un agent i cinc agents han resultat ferits; segons els manifestants ha estat a causa d'unes empentes que s'han produït pel poc espai de la via.

La detenció efectuada pels Mossos d'Esquadra ha quedat sense efecte, però els dos imputats hauran de declarar davant del jutge quan siguin requerits.
 

Cordó policial al davant de la comissaria de Manresa. Foto: Pere Fontanals