La manifestació del Primer de Maig a Manresa acaba amb un ball de bastons dels Mossos

El sindicalisme anticapitalista continua mantenint el monopoli de la reivindicació a la capital del Bages | La policia carrega al carrer del Born i deixa diversos ferits per cop de defensa i dos detinguts

01 de maig del 2017
Actualitzat a les 15:58h
La manifestació de l'1 de maig al passeig Pere III
La manifestació de l'1 de maig al passeig Pere III | NacióManresa
La manifestació del Primer de Maig de Manresa convocada pel sindicalisme anticapitalista i les forces d'esquerra rupturista ha acabat a cops de porra dels Mossos d'Esquadra al carrer del Born, amb diversos manifestants ferits i amb dos detinguts, després que la marxa es desenvolupés amb certa normalitat des de la Ben Plantada, amb unes dues-centes persones que l'han seguit, segons els organitzadors. El sindicalisme anticapitalista continua mantenint el monopoli de la reivindicació a la capital del Bages.

La manifestació ha començat des de dalt de tot del Passeig de Pere III amb un dispositiu policial molt important que ha acompanyat des dels laterals la marxa durant tota l'estona. El primer enfrontament entre manifestants i Mossos d'Esquadra s'ha produït al mateix Passeig quan els manifestants han volgut penjar una pancarta contra CCOO i UGT i inicialment els agents no els han deixat, tot i que finalment s'ha pogut completar l'acció.
 

Els manifestants desplegant una pancarta a l'edifici dels sindicats. Foto: NacióManresa


A diferència d'altres convocatòries de l'esquerra anticapitalista, en aquesta ocasió els manifestants no han fet pintades, ni han llançat ous de pintura, ni han trencat aparadors, ni han actuat contra grans cadenes, bancs, o empreses de treball temporal. Malgrat això, quan la manifestació s'ha concentrat al carrer del Born, una espurna ha fet que els agents, molt enganxats llavors als manifestants, traguessin les defenses i carreguessin contra la gent. 

Segons els concentrats, un dels manifestants s'ha situat entre dos agents, que l'han empentat i han intentat treure-li de les mans la bandera que portava, i llavors s'ha iniciat un seguit d'empentes i càrregues que han acabat amb un manifestant amb el cap obert i diversos colpejats al cos, a les cames i a les mans. L'acció ha finalitzat amb dos manifestants detinguts per agressió als agents de l'autoritat. Cinc policies també han requerit atenció mèdica, segons fonts dels Mossos.
 

Sis furgonetes de Mossos esperaven la manifestació sota les arcades de l'Ajuntament. Foto: NacióManresa


La manifestació ha continuat fins a la Plaça Major on els esperaven sis furgonetes dels Mossos, i on els convocants han llegit un manifest contra la precarietat laboral. La convocatòria, però, continua, ja que els manifestants es desplacen a la comissaria per solidaritzar-se amb els detinguts.
 

Cop de defensa a les cames d'un dels manifestants. Foto: NacióManresa

 

Mans inflades després de rebre un cop de defensa dels Mossos. Foto: NacióManresa

 

Cop de defensa a les cames d'un dels manifestants. Foto: NacióManresa