Arran encartella tres ETT per convocar els joves a la manifestació del Primer de Maig

L'organització juvenil responsabilitza les empreses de treball temporal de la sinistralitat i precarietat dels llocs de treball

Una empresa de treball temporal amb el cartell enganxat per Arran
Una empresa de treball temporal amb el cartell enganxat per Arran | Arran
Redacció
29 d'abril del 2017
Actualitzat a les 15:45h
L'assemblea d'Arran Manresa va realitzar divendres va encartellar tres empreses de treball temporal a Manresa, amb la finalitat "d'assenyalar i denunciar les ETT com a culpables dels accidents laborals, a causa del tipus de treball precari que promouen i en què basen la seva activitat", així com convocar als joves de classe treballadora a la manifestació de l'1 de maig per tal de plantar-hi cara.

Aquesta acció s'emmarca en la lluita porta a terme l'organització juvenil a la comarca per unes condicions laborals que garanteixin la seguretat en el lloc de treball. Així, segons asseguren "es correspon amb la denúncia dels recents accidents a les mines de Súria, gestionades per ICL-Iberpotash, la concentració que es va portar a terme per tres treballadors de la zona que van morir en dies consecutius o els ninots que, representant empresaris penjats, Arran Manresa va col·locar a les branques dels plataners del passeig en ple dia de Sant Jordi".

"Cal seguir repetint una veritat que no per evident deixa de ser obviada", consideren des de l'organització juvenil: "no morim, ens maten. Estem vivint, entre la indiferència generalitzada dels mitjans de comunicació i les institucions, una matança com a classe treballadora, totalment evitable amb unes condicions laborals dignes, que les empreses es neguen a garantir". Però afirmen que aquestes condicions laborals no es poden assolir de forma generalitzada i duradora en un sistema regit per la llei del "màxim benefici", la qual condueix directament "a l'explotació i l'espoli" de l'anomenat Tercer Món i "la deshumanització". La lluita anticapitalista esdevé per a ells "una necessitat i la única garantia de poder viure vides dignes i lliures de la condemna del treball assalariat". L'organització parla també de com per la classe treballadora "no hi ha actes oficials ni dies de dol", el que demostra, consideren, que "sols el poble salva el poble".

En els cartells enganxats a les vidrieres de les ETT atacades també es podia llegir una convocatòria a la manifestació de l'1 de maig, que tindrà lloc el pròxim dilluns a dos quarts de dotze del matí a la Ben Plantada. D'aquesta manera, les joves volen deixar clar que "l'única resposta possible és sortir al carrer i atacar frontalment el capital, perquè no hi ha conciliació possible entre classes, ni es pot reformar un sistema que és essencialment criminal. La qüestió és senzilla: o nosaltres, o ells".