Artés inicia un més de maig dedicat a la dona i al món laboral de fa 100 anys

Una exposició, música i experiències viscudes continuaran amb la commemoració del Centenari de la Revolta dels Burots

Imatge parcial del cartell de l'exposició sobre la dona i el món industrial de fa 100 anys
Imatge parcial del cartell de l'exposició sobre la dona i el món industrial de fa 100 anys | Arxiu Artés
Redacció
28 d'abril del 2017
Actualitzat a les 18:20h
Aquest més de maig Artés ha programat una sèrie d'activitats amb la dona com a centre d'atenció.

S'iniciaran les activitats amb la presentació de l'Exposició La dona al món industrial per part del Director del Museu de la Ciència i la tècnica de Catalunya, Jaume Perernau, i del Comissari de l'exposició en Lluís Virós. L'exposició La dona al món industrial presenta la incidència i la importància de la dona en el procés d'industrialització al nostre país. La mostra descriu les condicions de feina i de vida de la dona a la societat industrial i mostra el seu paper en la formació dels mercats de treball industrials i de classe obrera. L'exposició mostra el rol de la dona a la societat industrial per mitjà de diversos suports: textos, fotos, vídeos, dades estadístiques, fulletons, etc.

L'exposició es podrà veure al llarg de tot el més de maig al Complex cultural de Cal Sitges, antiga fàbrica tèxtil construïda arrel de la Revolta dels Burots d'Artés.

En segon lloc el dia 19 de maig a les 8 del vespre hi haurà un segon acte que ha de combinar història i música. L'acte compaginarà l'explicació de l'experiència laboral a la fàbrica per part de diferents dones grans del municipi amb la interpretació per part d'alumnes de l'escola de música d'Artés de cançons composades per dones. L'acte s'acabarà amb l'actuació de Celeste Alías i Laia Noguera que posaran veu a poemes de Montserrat Abelló amb l'acompanyament de Santi Careta a la guitarra, David Mengual al contrabaix i Oriol Roca a la bateria.

Finalment el dia 21 de maig es realitzarà una sortida a la Maternitat d'Elna amb l'acompanyament de l'Assumpte Montellà. La sortida que serà de 8 del matí a 8 del vespre i visitarà la Maternitat d'Elna, entre altres elements de la Catalunya nord. Per aquesta sortida, cal inscripció prèvia a les oficines de l'Ajuntament d'Artés i té un preu de 20 euros.

Aquests actes s'inclouen dins el Centenari de la Revolta dels Burots i de la programació d'Artés és Cultura i compten amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya.