Xavier Gironès fa una crida a les petites i mitjanes empreses a fer recerca

per Redacció, 28 d'abril de 2017 a les 17:42 |
Xavier Gironès durant la conferència a Share | Share
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'abril de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Xavier Gironès, Director de Recerca i Innovació de la FUB, ha animat a les petites i mitjanes empreses a apostar per la recerca i apropar-se al món universitari. Ho ha fet en la darrera xerrada organitzada per Share Coworking celebrada aquest dimecres al vespre a Manresa.

Segons Gironès , tot i que queda recorregut, "la mentalitat de l'empresari ja és científica i busca respondre de la millor manera a les preguntes o necessitats dels seus clients". En aquest context ha recordat  l'última emissió d'ajuts europeus en el marc del Programa Horitzó 2020. Aquesta iniciativa comunitària està enfocada a propiciar l'encontre entre  l'ens públic, la universitat, la indústria i la ciutadania, en el que s'anomena la Quadruple Hèlix.


Per altra banda, ha parlat dels passos que la FUB està fent en aquest sentit. La creació de l'àrea d'emprenedoria i de la Direcció de Recerca i Innovació està  dirigida a facilitar aquesta apropament. Gironés va dir que està demostrat que les empreses que fan recerca són molt més eficients perquè destinen recursos a projectes testats prèviament, minimitzant malbaratament de recursos.

 

Participació