Escoles del Bages i el Moianès participen en el programa Art i Escola d'ACVic

Alumnes de l'escola Els Pins de Cabrianes presentant el seu projecte a Vic
Alumnes de l'escola Els Pins de Cabrianes presentant el seu projecte a Vic | ACVic
Redacció
28 d'abril del 2017
Actualitzat el 29 d'abril a les 9:44h
El programa Art i Escola, que promou l'ensenyament de l'art als centres educatius, va iniciar, el passat dimarts 25 d'abril, l'exposició dels projectes artístics elaborats pels 31 centres educatius (dos dels quals són del Bages i dos més del Moianès) que han pres part en la sisena edició d'aquesta iniciativa; una participació rècord. Els centres del Bages han estat l'escola Barnola d'Avinyó i Els Pins de Cabrianes, i del Moianès, l'Institut del Moianès, de Moià, i l'Escola Sesmon d’Oló, de Santa Maria d'Oló.

Com cada any, les escoles han treballat durant els dos primers trimestres del curs projectes artístics entorn d'un tema monogràfic, que aquest any ha estat el caos. L'Aula Magna de la la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya va acollir, els dies 25, 26 i 27 d'abril les presentacions dels 37 projectes elaborats. "Fem una valoració molt positiva d'aquesta sisena edició, hi ha hagut un increment d'escoles i també de la grandària dels projectes elaborats", va posar de manifest Bruna Dinarès, coordinadora de les activitats educatives d'ACVic Centre d'Arts Contemporànies.

La iniciativa, que organitzen ACVic Centre d'Arts Contemporànies i el Centre de Recursos Pedagògics d'Osona, va comptar amb la participació de prop de 3.300 alumnes d'infantil, primària i secundària, la majoria d'Osona, però també d'escoles del Moianès, Ripollès, Vallès Oriental, Solsonès i Bages, amb la presència del CEIP Els Pins de Cabrianes i de l'escola Barnola d'Avinyó. 

"Reflexionant i treballant al voltant del caos, s'han generat projectes que han servit per parlar d'altres aspectes curriculars o que han portat a qüestionar-se metodologies educatives", va explicar Dinarès. Amb el treball a les aules també s'ha aconseguit "donar espai a la creació i espontaneïtat dels alumnes". Durant tot el procés, un equip d'assessors, format per una trentena de professionals a títol individual i entitats vinculades al món de l'art van fer un seguiment de cada un dels centres i un acompanyament dels projectes.

Després de les presentacions dels projectes aquest passat dijous, 27 d'abril, es va dur a terme una jornada d'intercanvi d'experiències per al professorat dels centres educatius que van participar a la iniciativa. El programa Art i Escola viurà el colofó d'aquesta sisena edició el dia 11 de maig a les sis de la tarda, amb la inauguració a ACVic Centre d'Arts Contemporànies de l'exposició Art+Escola+Caos amb una mostra dels treballs realitzats als centres educatius participants.

Sobre Art i Escola

Art i Escola és un programa que va engendrar-se l'any 2011 de la mà d'ACVic Centre d'Arts Contemporànies i el Centre de Recursos Pedagògics d'Osona amb l'objectiu de promoure i posar en valor la presència de l'art als centres educatius. Es tracta d'una iniciativa que es desenvolupa conjuntament amb els centres d'educació infantil, primària i secundària que s'hi adhereixen i que estableix una xarxa de col·laboracions entre aquests i institucions que treballen des de l'àmbit de l'art i l'educació. 

El programa compta amb la col·laboració de Cal Gras, Col·legi d'Arquitectes, l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic, l'Escola d'Arts Plàstiques de Torelló, Exabrupto,la Fundació Privada Osona Formació i Desenvolupament, H. Associació per a les Arts Contemporànies, Materials Educatius, Pakdart i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. 
Arxivat a