El bagenc Marc Sellarès crea un espectacular «land art» de 400 metres a Andorra

L'artista recorda amb "Som", una obra amb efecte 3-D, que tots som potencials refugiats | La intervenció artística participa a la biennal de land art del Principat

«Som» és visible des d'Andorra la Vella i des d'Escaldes i ha requerit l'ajut d'un helicòpter
«Som» és visible des d'Andorra la Vella i des d'Escaldes i ha requerit l'ajut d'un helicòpter | Marc Sellarès
Redacció
27 d'abril del 2017
Actualitzat a les 20:08h
L'artista de Sant Salvador de Guardiola Marc Sellarès ha portat a terme una espectacular intervenció artística de més de 400 metres per a la biennal de land art d'Andorra, que està tenint una gran acceptació i ressò mediàtic dins la vall.

L'obra consisteix en una imatge dels seus dos fills com si fóssin dos germans refugiats, que està situada a la Tartera d'en Carroi, visible des d'Andorra la Vella i Escaldes. La imatge està distorsionada per ser vista en tres dimensions des del centre d'Andorra. El muntatge de l'obra ha estat força complicat i s'ha requerit la contractació d'un helicòpter perquè hi portés part del material.

La intervenció es diu Som, "perquè tots som potencials refugiats", segons ha explicat Sellarés a NacióManresa, i està situada sobre el camí dels drets humans per on milers de refugiats republicans fugiren cap a França el 1939 i d'altres entraren per allí cap a l'Estat fugunt del nazisme.

Divendres a la tarda s'inaugura la biennal on hi participen una quarantena d'artistes, alguns de renom i de països com Anglaterra i l'Iran. Abans haurà sigut entrevistat en directe a la TV d'Andorra.