Extingit l'incendi de l'Anoia que era visible des del Bages

(18:31) L'avís s'hauria produït sobre tres quarts menys cinc de 6 de la tarda i la columna de fum començava a ser de consideració

Redacció
24 de juliol del 2009
576_1248453115DSC09943
576_1248453115DSC09943

Fum de l'Anoia visible des de l'oest del Bages. Fotos de Joan Fernandez

09:40 Comunicat de Bombers de la Generalitat
Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat, a les 08.17 hores d’aquest matí, l’incendi que des d’ahir a la tarda afectava els municipis de Pujalt i Veciana, a la comarca de l’Anoia.
 
En aquests moments continuen remullant la zona afectada pel foc una dotzena de dotacions terrestres entre els camions d’aigua i els vehicles de comandament.
 
Segons les darreres dades provisionals facilitades pel cos d’Agents Rurals del Departament de Medi Ambient i Habitatge, l’incendi hauria afectat una superfície de 85 hectàrees, 70 de les quals pertanyen a terrenys agrícoles i les altres 15 són de marges, rostolls i massa forestal.
 
L’incendi va començar al terme municipal de Pujalt i es va propagar cap al terme municipal de Veciana, tots dos a la comarca de l’Anoia.
 
D’altra banda cal recordar que la Direcció General de Protecció Civil manté activada la fase d’alerta del pla Infocat (Pla especial d’emergències per incendis forestals a Catalunya).

21:22 Comunicat de Bombers de la Generalitat
Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en l’incendi de Pujalt i Veciana, del que s’ha rebut l’avís a les 17.41 hores, i que està en fase de control des de les 20.21 hores.
 
Una vintena de dotacions terrestres continuen treballant en l’extinció de l’incendi, que afecta una superfície de 85 hectàrees, segons el perimetratge dels Agents Rurals. D’aquestes, 70 hectàrees corresponen a terrenys agrícoles i les altres 15 són marges, rostolls i massa forestal.
 
L’incendi hauria començat al terme municipal de Pujalt (Anoia) i s’ha propagat cap al terme municipal de Veciana (Anoia). Vuit mitjans aeris han treballat en les tasques d’extinció fins l’arribada de la nit.

19:04 Comunicat de Bombers de la Generalitat
Una quinzena de dotacions terrestres i vuit mitjans aeris treballen des de les 17.41 hores en l’extinció d’un incendi que s’ha produït entre els termes municipals de Sant Guim de Freixenet i Sant Martí de Sesgueioles, a la regió d’Emergències Centre. En aquests moments, el foc està actiu i afecta, sobre tot, a camps de rostolls, conreus i algun marge de massa forestal.

18:31
Aquesta tarda sobre les 6 s'ha donat avís als serveis d'emergència d'una columna de fum que estava situada a l'Anoia. Les primeres informacions que ens arriben, encara extraoficials, indicarien que l'incendi es troba situat en el triangle que conformen les poblacions de Sant Guim de Freixenet, Pujalt i Sant Martí Sesgueioles (Anoia). En l'incendi, a banda de les dotacions terrestres hi estan treballant des de l'inici els mitjans aèris.

A l'incendi s'hi han desplaçat del Bages, que ens hagi arribat informació, bombers de Manresa i de Sallent. El vent bufa molt fort en direcció est, cara el Bages tot i que la distància encara és considerable.