Manresa centrarà la logística de distribució comarcal de les plataformes d'aliments

Fins ara les entitats d'assistència a famílies amb pocs recursos dels municipis de la comarca havien de baixar a Barcelona a recollir els aliments un cop al mes o fer-se càrrec dels costos de transport

26 d'abril del 2017
Actualitzat el 27 d'abril a les 0:46h
Membres del Banc d'Aliments i de les plataformes manresana i del Bages i de la Fundació Rosa Oriol, a Barcelona
Membres del Banc d'Aliments i de les plataformes manresana i del Bages i de la Fundació Rosa Oriol, a Barcelona | NacióManresa
Manresa serà a partir d'aquest mes de maig la central logística de les plataformes d'aliments i de les entitats que donen suport a les famílies amb pocs recursos dels municipis de la comarca. Properament la Fundació de "la Caixa", la Fundació del Banc d'Aliments i la Fundació Rosa Oriol signaran un conveni per estructurar la logística per fer possible la distribució centralitzada a Manresa.

Recentment es va celebrar una reunió en el Banc d'Aliments de Barcelona per acabar de lligar tot el tema amb la participació de Rossend Pujol, Víctor Pedragosa, Jaume Torras, Lluís Fatjó-Vilas, Sor Lucía Caram, Aureli Quintas, Roser Butrau i Oriol Dolader, representant al Banc d'Aliments del Barcelona, la plataforma d'Aliments de Manresa, co-delegats del Bages i la Fundació Rosa Oriol.

Amb la posada en marxa d'aquest servei i coordinació, les entitats de les diferents poblacions de la comarca, no hauran de baixar cada mes a recollir els aliments a Barcelona, es podran beneficiar en els pròxims mesos de productes frescos i s'estalviaran els transports, que feien inviable la recollida per a moltes entitats.

La Fundació "la Caixa" ha contribuït a organitzar la logística, i des del Banc dels Aliments de Barcelona es gestionarà l'enviament de menjar i les ajudes de la Unió Europea.

S'està treballant l'encaix de l'administració en la contractació de l'espai a Manresa per emmagatzemar els productes, i la Fundació Rosa Oriol, serà la responsable de la recepció i distribució a les entitats. S'espera que el nou espai comenci a funcionar durant el mes de maig.