Memòria històrica

Alumnat del Bages participarà en la trobada de joves antifeixistes de la Xarxa Mai Més

La trobada, aquest dijous a Gavà, forma part de les activitats organitzades per aquesta xarxa, impulsada per l'Amical Mauthausen, i permetrà compartir l'experiència de les Stolpersteine instal·lades a inicis d'any a Manresa

per Redacció, 26 d'abril de 2017 a les 15:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 d'abril de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Alumnes de Manresa que participaran a la trobada de la Xarxa Mai Més Foto: AjM

Aquest dijous, 150 alumnes de secundària de setze instituts de tot el territori i també d'Alemanya participaran en una trobada a Gavà de la xarxa Mai Més, organitzada per l'Amical Mauthausen. L'objectiu, compartir experiències i posar de manifest el compromís per la memòria històrica i la lluita contra el feixisme.

La trobada servirà perquè l'alumnat dels instituts Pius Font i Quer i Lluís de Peguera de Manresa pugui compartir les seves experiències en el procés d'instal·lació de les Solpersteine (les llambordes en memòria dels deportats als camps nazis) a Manresa durant el mes de gener d'aquest any. A la trobada també hi participaran alumnes de l'institut Gerbert d'Aurillac de Sant Fruitós.


La trobada s'iniciarà a la Rambla Salvador Lluch, a Gavà, on l'alumnat visitarà el refugi antiaeri de la Rambla de Gavà i es farà una acció simbòlica al voltant de la instal·lació sobre els drets humans. Allà, rebran la visita del President de l'Amical Mauthausen, Enric Garriga, i interpretaran el Cant dels Deportats.

La segona part de la trobada tindrà lloc a l'Espai Maragall de Gavà. Allà, intervindrà l'alcaldessa de la població, Raquel Sánchez, i els diversos alumnes dels diferents instituts podran explicar els casos que han treballat. Serà llavors quan els alumnes manresans podran explicar l'experiència de la instal·lació de les Solpersteine.


Així mateix, està prevista l'emissió de vídeos amb els missatges dels instituts de Weimar (Alemanya), de Pego i Xàtiva (País Valencià) que no han pogut desplaçar-se a Gavà.

Durant el dia també es lliurarà el II Premi Montserrat Roig de creació històrica literària que l'Amical ja va instaurar l'any passat; i també es farà una nova presentació de l'espai Joves per la preservació de la Memòria a les xarxes socials.

La cloenda serà a càrrec d'Èric Plaza, regidor de Joventut, Cooperació i Cultura de la Pau de l'ajuntament de Gavà, i d'Enric Garriga, president de l'Amical.

 

Participació