Engega una nova edició del cicle de concerts Música i Romànic

Començarà aquest dissabte i s'allargarà fins el diumenge 11 de juny

Redacció
26 d'abril del 2017
Actualitzat el 01 de maig a les 0:01h
Els Amics de l'Art Romànic del Bages ja ho tenen tot a punt per a donar el tret de sortida a la vuitena edició del cicle de concerts Música i Romànic, que té per objectiu donar a conèixer i poder gaudir de les esglésies romàniques poc conegudes i de gran vàlua que hi ha repartides arreu de la comarca del Bages, al mateix moment que s'experimenten les emocions de la música, amb concerts adients per aquests espais amb un denominador comú: les seves propietats espirituals, devocionals o místiques.

La primera parada del cicle serà aquest dissabte, 29 d'abril, a la renovada església de Sant Sadurní de Callús, rebatejada recentment com a rectoria de Godmar. La visita guiada pel temple, que començarà a dos quarts de set de la tarda, anirà a càrrec de l'arxiver Marc Torras, i  tot seguit, el concert de la Capella de Música de Montserrat, oferirà un repertori de música religiosa Medieval i del Renaixement en la mateixa ubicació.

La visita i el concert tindran un preu de 10 euros que es podrà pagar el mateix dia de la sortida.

El calendari continua

La propera trobada serà el diumenge 14 de maig, a l'església de Santa Maria de Camps. Els encarregats d'harmonitzar la vetllada seran els components del quartet de corda Matisse.

El diumenge 28 de maig es visitarà la construcció de Sant Cristòfol de Castellbell i el Vilar, i el concert posterior anirà a càrrec de la cantant Lucía Samitier Osset, que oferirà un seguit de cants de tradició medieval.

Finalment, la darrera sortida del cicle serà a l'església de Sant Sadurní de Salelles. El grup Airun serà qui hi posarà el toc musical, amb un repertori que tracta les peces de música antiga des d'una concepció musical contemporània.