L'espectacle solidari d'èxit «Fugim de les fronteres» farà parada al teatre Conservatori

Tindrà lloc el dissabte 13 de maig a les set de la tarda i tots els diners que es recaptin aniran destinats a l'ONG Open Cultural

Les tres impulsores de 'Fugim de les fronteres' en una imatge d'arxiu
Les tres impulsores de 'Fugim de les fronteres' en una imatge d'arxiu | #Fugimdelesfronteres
Redacció
26 d'abril del 2017
Actualitzat a les 10:47h
El dissabte 13 de maig el teatre Conservatori de Manresa tornarà a ser escenari de solidaritat amb les persones refugiades. Ja ho va ser el passat 5 de febrer, quan es va presentar a la capital del Bages la campanya "Casa nostra, casa vostra" i ho tornarà a ser amb "Fugim de les fronteres", un espectacle ideat per tres joves artistes de Barcelona que té per objectiu fer palesa la situació dramàtica que viuen totes aquelles persones que fugen de l'horror de la guerra i la misèria existents en els seus països.
 
La iniciativa de l'Andrea, la Carla i la Laia va veure la llum el mes de maig 2016. Amb l'objectiu de recaptar diners per Acnur i l'ONG Proactiva Open Arms van dur a terme, al teatre de Sarrià, un espectacle que va comptar amb la participació de diversos artistes, companyies i escoles d'art escèniques i que va gaudir d'un gran ressò ciutadà.
 
Després de l'èxit d'aquesta primera convocatòria, les tres joves no s'han aturat i han decidit donar continuïtat al seu projecte creant l'associació #Fugimdelesfronteres. El desembre passat va tenir lloc la segona edició de l'espectacle al Casal Catòlic de Sant Andreu de Palomar (Barcelona) i el 13 de maig, a les set de la tarda, podrà veure's al teatre Conservatori de la capital del Bages.
 
Diversos artistes, companyies i escoles d'arts escèniques de Barcelona i Manresa s'uniran en aquest espectacle benèfic on es barrejarà la dansa, el cant, el teatre, la música i on, també, hi haurà moltes sorpreses.
 
L'espectacle es complementarà amb una exposició de fotografies sobre el camp de refugiats d'Idomeni realitzades pel jove fotògraf Guillem Trius. Les fotografies estaran a la venda i els beneficis es destinaran íntegrament a l'ONG Open Cultural.
 
Les tres ànimes del projecte
 
Totes són molt joves. L'Andrea té 22 anys i està formada en interpretació, cant, dansa i comunicació audiovisual. Actualment forma part de la companyia  Magatzem d'arts i imparteix classes de teatre i dansa a infants de diferents escoles.
 
La Clara, de 24 anys, també ha estudiat interpretació, cant i dansa i està graduada en comunicació audiovisual per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Imparteix classes de teatre musical a diferents escoles.
 
Amb 24 anys, la Laia ja té a la butxaca les formacions en dansa clàssica, moderna, espanyola i en jazz. Graduada en Educació Primària per la UAB i en Educació Infantil per la UNIR, actualment treballa com a professora de dansa clàssica i també com a mestra a l'escola Sant Josep de Gràcia.