La regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Sánchez, anunciarà en breu la seva renúncia

La decisió havia d'anunciar-se fa una setmana, però l'esclat de la crisi del govern de Manresa arran de la gravació a Bonvehí ha fet endarrerir l'anunci oficial, que es farà aquest dimecres o dijous

L'encara regidora de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Olga Sánchez
L'encara regidora de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Olga Sánchez | Pere Fontanals
25 d'abril del 2017
Actualitzat a les 22:18h
La regidora de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Olga Sánchez, anunciarà la seva renúncia entre dimecres i dijous per motius personals i familiars, tal i com ha anunciat a l'alcalde i a la resta de regidors de govern. L'anunci oficial de la seva dimissió havia de fer-se la setmana passada, però l'esclat de la crisi de govern entre CDC i ERC arran de la gravació a Bonvehí al restaurant El Vermell, va fer que s'endarrerís la decisió.

Olga Sánchez va entrar de regidora de govern després de les eleccions de 2011, de la mà d'Unió Democràtica de Catalunya, aprofitat la quota que tenia la formació conservadora en la coalició que tenien amb Convergència. La seva entrada al govern va ser controvertida pel seu anterior càrrec de gerent al grup de comunicació TLB, d'on depenien diversos mitjans, càrrec del que havia renunciat quan va optar a entrar a l'Ajuntament de Manresa. A l'entrar a l'Ajuntament li va ser assignada la cartera de Seguretat Ciutadana, que ha mantingut fins a dia d'avui.

Ja durant el segon mandat, en el que va entrar com a primera candidata d'Unió en la llista de CiU, amb el trencament nacional de la coalició entre Convergència i Unió, Sánchez va patir la crisi dels conservadors, que a Manresa i el Bages va ser especialment cruenta, i després d'un enfrontament directe amb l'altre regidor del partit, Miquel Davins. Olga Sánchez va optar, llavors, per donar-se de baixa d'Unió i seguir en el govern i, poc després, el seu excompany a Unió va ser apartat del govern aprofitant la reforma que hi va haver fruit de l'acord de governabilitat signat entre convergents i ERC.

En el ple del mes de maig s'aprovarà la seva renúncia. Els propers candidats a la llista que va presentar CiU a les eleccions de 2015 són Meritxell Soler Torras (12), Neus Comellas Verdaguer (13) i Antoni Massegú Calveras (14).