Les necessitats d'autonomia de la gent gran, tema de la xerrada d'Ignagòra dijous

La conferència "Viure a casa bé. L'adaptació funcional de l'habitatge i el seu entorn proper a les necessitats de les persones grans", anirà a càrrec de Xavier Garcia-Milà i Lloveras

Redacció
25 d'abril del 2017
Actualitzat a la 13:53h
Aquest dijous, 27 d'abril a  les 19.30 h, l'arquitecte director d'Arquitectura i Accessibilitat (aia), Xavier Garcia-Milà i Lloveras, impartirà la conferència Viure a casa bé. L'adaptació funcional de l'habitatge i el seu entorn proper a les necessitats de les persones grans.

L'acte tindrà lloc a la Sala d'Actes de la UPC Manresa (Av. Bases de Manresa, 61 – 73) i el presentarà Enric Roca, coordinador del Programa de Gent Gran de l'Ajuntament de Manresa.

Garcia-Milà planteja que poder viure bé a casa requereix una reflexió que sobrepassa els límits estrictes de l'habitatge i que s'ha d'atendre també a l'entorn proper. Poder anar a comprar menjar, cuinar a casa, i baixar a buscar el diari al quiosc més proper són activitats que donen autonomia i faciliten la socialització i l'autoestima.

La xerrada s'emmarca en el III Cicle Ignàgora que és una iniciativa de Fòrum Manresa 2022  i que es porta a terme durant el curs lectiu a través de diverses xerrades i ponències de professionals i especialistes. Fòrum Manresa 2022 és una proposta conjunta de l'Ajuntament de Manresa, la FUB, la UOC, la UPC i la Cova de Sant Ignasi-Manresa Fundació Privada.