«Els partits de Santpedor no aboleixenen les vaquetes per por de perdre la cadira»

Els animalistes critiquen amb contundència la decisió del govern de seguir celebrant la festa de les vaquetes
Els animalistes critiquen amb contundència la decisió del govern de seguir celebrant la festa de les vaquetes | Aura Tomasa
Redacció
24 d'abril del 2017
Actualitzat a les 15:08h
La setmana passada el ple de Santpedor va aprovar per unanimitat celebrar, un any més, la festa del Correbous al poble, un acte que s'emmarca dins de la Festa Major del municipi. Ja fa mesos, però, que aquest esdeveniment té detractors. Tots ells, amb l'objectiu d'abolir el que ells consideren un "espectacle primitiu i penós de maltractament animal" van crear la Plataforma Animalista de Santpedor (PAS) que, davant d'aquesta aprovació es mostres "sorpresos" i "decebuts" amb l'actitud del govern.

Segons els animalistes, si s'ha decidit tirar endavant, un any més, la festa de les vaquetes és perquè "els regidors no volen mullar-se": "sabem perfectament que a títol personal hi ha molts regidors que estan en contra d'aquest espectacle", sentencien, tot concloent que si no donen la seva veritable opinió és perquè "tenen por".

Una por, diuen, "de perdre el poder, els vots i la poltrona" i també dels que estan a favor de la festa. "Com és possible que s'escolti molt més a aquestes persones amb una manca de valors ètics i sense empatia?", es pregunten, tot lamentant que "aquests valors no són els que volem que prevalguin al poble". També recorden que "en les reunions que hem tingut [amb l'equip de govern] se'ns ha ignorat descaradament i ni tan sols han volgut veure les signatures que portàvem en contra de les vaquetes".

Amb la ferma convicció que l'equip de govern actua "de manera molt covarda i sense principis", els de la PAS lamenten que "se'ns negui el dret a decidir" en una qüestió com aquesta. "No estem gens d'acord que es gastin alegrement els nostres diners amb aquesta salvatjada sense sentit", declaren.

Sentint-se "totalment decebuts", els animalistes expressen no entendre com és que "un partit que es diu progressista com Esquerra Republicana, es fa ressò d'haver aconseguit treure els correbous de Torruella de Montgrí, a la seva pàgina oficial de Facebook i mentrestant, els seus representants de Santpedor, que governen amb majoria absoluta, fan totalment el contrari". 

Amb l'esperança que aquesta situació, l'any que ve, es revertirà, els de la PAS demanen "coherència" al govern santpedorenc. "Progrés Municipal l'any passat va dir que el de les vaquetes era un tema que s'havia de portar a consulta i el PDeCAT hi va estar d'acord, però resulta que a l'hora de la veritat, van votar-hi a favor". Davant d'aquest escenari, només agraeixen la postura que va tenir En Comú Podem, "que s'ha pronunciat a favor de treure el correbous i de fer una consulta popular sobre el tema", han conclòs, tot deixant clar que la lluita continua.
Arxivat a