Acaben les obres de millora de l’accessibilitat als barris de Santa Maria, Salipota i Bellavista de Súria

Redacció
23 de juliol del 2009
576_1248375445Obres2
576_1248375445Obres2

La rotonda de Salipota després de les obres. Ajuntament de Súria

Les obres de pavimentació de l’avinguda de Santa Bàrbara i de millora d’accessibilitat a la rotonda del barri de Salipota, acollides al Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL), han acabat en els darrers dies. En conjunt, els pressupostos de les dues actuacions sumen 230.655,17 euros, aportats íntegrament pel FEIL.

Es tracta de les primeres actuacions que es completen a Súria dins del FEIL, impulsat pel govern central amb l’objectiu d’incrementar la inversió pública i dinamitzar l’activitat econòmica.

La pavimentació de l’avinguda Santa Bàrbara millorarà les condicions d’accessibilitat als barris de Santa Maria i Bellavista, gràcies a l’arranjament de les voreres, amb passos adaptats per a les persones amb mobilitat reduïda, i a la nova pavimentació de la calçada. Aquesta obra ha tingut un pressupost de 178.775,05 euros.

La millora de l’avinguda Santa Bàrbara també comportarà la plantació de nous arbres al llarg d’aquesta via per substituir-ne els antics, ja que no era possible procedir al seu transplantament per la seva antiguitat, les malalties que molts d’ells patien i la necessitat de variar la ubicació dels escocells.

Els nous arbres, d’una espècie adient amb la tiplogia urbana de l’avinguda de Santa Bàrbara, seran plantats a finals de la tardor o al llarg de l’hivern com a època de l’any més convenient per tal de facilitar la seva adaptació.

L’obra de millora de l’accessibilitat a la rotonda de Salipota ha tingut un pressupost de 51.880,12 euros. A més d’aixecar la rotonda a un sol nivell, s’ha habilitat un pas de vianants elevat a l’avinguda del Cardener, a l’alçada de l’accés que enllaça aquesta via amb el parc de Salipota.
 

Vista parcial del tram inferior de l’avinguda de Santa Bàrbara, després de les obres. Ajuntament de Súria
Arxivat a