Els Gegants de Moià celebren 10 anys tornant a les Coves del Toll-Teixonera

La nombrosa cercavila ha caminat 8 quilòmetres des de la plaça de l'Ajuntament

El Toll i la Teixonera amb nombrosos acompanyants han caminat fins a les Coves del Toll
El Toll i la Teixonera amb nombrosos acompanyants han caminat fins a les Coves del Toll | Xavier Rius
Xavier Rius
22 d'abril del 2017
Actualitzat a les 18:10h
El 22 d'abril de 2007 van néixer a les Coves del Toll-Teixonera de Moià els gegants de la vila, el Toll i la Teixonera. Per celebrar el 10è aniversari, aquest dissabte han tornat caminant a les coves, acompanyats de la colla gegantera, dels grallers de Moià i de molts amics, entre els que hi havia nens i nenes més joves que ells. 

Així, una setantena de persones, acompanyats per les gralles, han sortit de davant de l'Ajuntament a les 8 del matí i després de creuar la vila, s'han aturat per fer una foto de grup a la rotonda de la zona industrial. El matí era fred, però molt assolellat. S'ha passat per la casa del Prat i la font del Prat, i després pel Clapers. La corrua ha creuat la riera del Gai, pujant fins el serrat de la Llebre. Allà s'ha esmorzat. 

Continuant per la pista en sentit nord, s'ha gaudit de magnífiques vistes de Moià, Montserrat i Sant Llorenç de Munt. En arribar a les Closanes, s'ha baixat per la pista asfaltada de les coves, on s'ha arribat després de caminar 8 km. Allà hi havia més gent vinguda en cotxes esperant.

Llavors els gegants, que han hagut de creuar el torrent del Gomar, han arribat fins a l'entrada de les Coves i han dansat sota la bauma. I tot seguit, els més petits han pogut participar en els tallers prehístòrics. 

A la tarda, quan els gegants es refacin de la caminada, hi haurà trobada de gegants al Parc de Moià i cercavila, amb la participació del gegants i capgrossos de l'Espluga de Francolí, Serinyà i Capellades.
 

Més fotografies de la cercavila

Arxivat a