La Xarxa de biblioteques veïnals obre un micromecenatge per comprar llibres

L'objectiu és aconseguir 3.000 euros durant els 40 dies per comprar més de 200 títols nous i material bàsic

Representants veïnals durant la presentació de la campanya de micromecenatge
Representants veïnals durant la presentació de la campanya de micromecenatge | FAVM
Redacció
20 d'abril del 2017
Actualitzat a les 23:40h
A partir del 23 d'abril i fins l'1 de juny, les biblioteques veïnals de la Xarxa demanaran el mecenatge de veïns i veïnes de la ciutat per comprar nous llibres per a les biblioteques dels barris.

L'objectiu és aconseguir 3.000 euros durant els 40 dies que durarà la campanya. Amb aquests 3.000 euros les biblioteques veïnals esperen comprar més de 200 títols nous i material bàsic per a la biblioteca.

Als mecenes, als que demanaren una aportació a partir de 3 euros, seran obsequiats amb un llibret per pintar creat per a l'ocasió en el que han participat la Susanna Ayala, la Roser Rojas, en Dani Hernàndez, l'Anna Villegas, el Pau Villegas, l'Isaac Bosch, en Ferran Costa i la Carla Fernández, que també ha fet el disseny del llibret. Vuit artistes que han cedit els seus dibuixos desinteressadament i als la Xarxa agraeix la seva col·laboració.

Aquest Sant Jordi s'inicia la campanya a Sant Domènec, però també es podran fer aportacions a les associacions de veïns de la Xarxa, a la Fira d'entitats veïnals que se celebrarà el 13 de maig a Sant Domènec i a l'exposició de la fira del 15 a 21 de maig a la Plana de l'Om. Hi ha més informació al blog de la Xarxa.

La Xarxa agrupa les biblioteques veïnals dels barris de Plaça Catalunya, La Balconada, Cal Gravat, Ctra. Santpedor, Sagrada Família, Valldaura, Cots Guix Pujada Roja i el Xup. Ofereixen de dilluns a divendres, suport a deures, préstec de llibres, punt de connexió a internet, hores del conte, xerrades i tallers. Aquests equipaments garanteixen serveis culturals i educatius gratuïts, universals i de proximitat. La dinamització està gestionada per la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa amb el suport de l'Ajuntament.

Durant el 2016, la Xarxa va tenir 18.755 usuaris durant els 173 dies que van estar obertes les biblioteques, el que suposa més de 108 usuaris diaris. El 88% d'aquest usuaris són nens i nenes de 7 a 12 anys amb pocs recursos que demanden suport a les tasques escolars.