El Moianès celebrarà el seu segon aniversari amb la inauguració de l'Espai Hemalosa

L'acte tindrà lloc aquest diumenge

Redacció
20 d'abril del 2017
Actualitzat el 01 de maig a les 0:07h
El Moianès ha escollit la Diada de Sant Jordi per a celebrar els seus dos anys de vida com a comarca. De fet, la data no ha estat triada a la lleugera, i és que el mateix diumenge, dia 23, i coincidint amb l'efemèride, també s'inaugurarà l'Espai Hemolosa, situat a Santa Maria d'Oló.

Els passos per a convertir la nau vella d'aquesta antiga fàbrica tèxtil -que fa més de 15 anys que roman tancada- van començar-se a donar l'any 2014, quan el consistori olonenc va decidir convertir-lo en un centre sociocultural. Ara, el projecte ja és una realitat, i compta amb una sala polivalent per a fer-hi actes i diverses sales petites que s'utilitzaran per a celebrar-hi reunions i com a espais per a entitats de la comarca.

La inauguració de l'Espai Hemalosa, radial de l'Ecomuseu del Moianès, començarà a les deu del matí, moment en el qual s'engegarà la sirena de la fàbrica. Posteriorment, l'alcalde del municipi donarà la benvinguda als assistents i es presentaran els projectes més rellevants que està duent a teme el Consell Comarcal del Moianès. En la mateixa línia, s'inaugurarà l'exposició "Oló, a ritme de teler", que forma part de l'Ecomuseu del Moianès i que s'ubicarà al nou espai.

A banda de la celebració dels dos anys de la comarca i de la inauguració de l'Espai Hemalosa, el Moianès també celebrarà el Sant Jordi. Des de les nou del matí i fins les dues del migdia hi haurà, al centre de Santa Maria d'Oló, parades de roses i llibres i tallers de sensibilització ambiental per als més petits. A dos quarts de dotze del migdia, el narrador bagenc Pep Tort oferirà l'espectacle infantil "A cau d'orella".