ERC insinua un trencament de govern si Junyent no reconsidera el cessament d'Estefanell

Els republicans l'insten a fer marxa enrere "pel bé de la ciutat", ja que consideren que ha fet fora la primera tinent d'alcalde "sense valorar els possibles escenaris que se'n deriven"

Redacció
18 d'abril del 2017
Actualitzat a les 22:16h
Imatge del darrer ple extraordinari de Manresa, amb Junyent, Estefanell i Aloy
Imatge del darrer ple extraordinari de Manresa, amb Junyent, Estefanell i Aloy | Pere Fontanals
La decisió de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, de fer fora del govern de Manresa la primera tinent d'alcalde i portaveu d'ERC a l'Ajuntament, Mireia Estefanell, perquè li va "perdre la confiança" arran de la gravació al diputat David Bonvehí, ja tenen resposta per part de la secció local d'ERC, que ha instat l'alcalde a reconsiderar aquesta decisió "pel bé de la ciutat".

ERC ha emès un comunicat als mitjans en el qual lamenta aquesta decisió que, al seu entendre, "ha estat precipitada, presa de manera unilateral" i sobretot "sense valorar els possibles escenaris que se'n deriven".

Per als republicans la decisió de Junyent "no té res a veure amb la ciutat" i aprofita la situació "originada per les afirmacions fetes en relació al procés pel coordinador d'Organització del PDeCAT", en referència a David Bonvehí, per rebocar les atribucions d'Estefanell.

ERC recorda que els seus regidors contribueixen "a fer un govern fort pel bé de la ciutat, treballant amb convicció i lleialtat, per tirar endavant els projectes que es deriven del pacte de govern". Per això, assegura, actuarà "amb serenor i responsabilitat".

Tot i que el comunicat no parla explícitament de la possible renúncia dels altres cinc regidors de les seves responsabilitats en el govern (el sisè, Pol Huguet, no té cartera delegada), el fet que assegurin, literalment, que l'alcalde ha de reconsiderar la seva decisió "pel bé de la ciutat" o que hagi cessat Estefanell "sense valorar els possibles escenaris que se'n deriven", insinua que el proper moviment els republicans pugui ser contundent.

ERC manté la innocència de Mireia Estefanell en la gravació al diputat David Bonvehí i entén que acceptant el cessament assumiria la seva culpa.