Dídac Herrero (Caixa Manlleu): \"Si Caixa Manresa acaba decidint-se serà ben acceptada en el projecte\"

El director general de Caixa Manlleu també assegura que "La fusió de Caixa Manlleu amb Sabadell i Terrassa no serà única perquè el sector està sobredimensionat"

ACN/Marc Riera
23 de juliol del 2009
El director general de Caixa Manlleu, Dídac Herrero, diu que la fusió de l'entitat que presideix amb les caixes de Sabadell i Terrassa no serà única en el sector financer i assegura que respon a les necessitats d'un sector "sobredimensionat". En una entrevista a ACN, Herrero assegura que en el futur hi haurà, entre d'altres, un "aprimament" dels marges financer que requereix de mesures. La fusió, segons Herrero, només respon a una necessitat "d'anticipar-se" a una situació que vindrà properament. El màxim responsable executiu de Caixa Manlleu ha dit que inicialment Caixa de Manresa va participar en els primers contactes i assegura que si acaba decidint-se serà ben acceptada en el projecte.

Herrero diu que tot i que el sector finances de l'estat espanyol ha tingut una "solvència superior" a la d'altres països gràcies a la normativa i a l'actuació del Banc d'Espanya. El màxim responsable de l'entitat osonenca creu que tant Caixa Manlleu com Caixa de Sabadell i Terrassa coincidien que pels reptes de futur cal una major de concentració no només per una "caixa petita" com la que ell lidera sinó també per entitats de "més dimensió" que s'hauran d'adaptar a la nova realitat.

Dídac Herrero assegura que sempre que en els darrers anys va dir que Caixa Manlleu podria mantenir la independència ho afirmava perquè sostenia que això era "possible". El directiu considera que el futur model d'entitat passa per mantenir els avantatges d'una 'entitat petita i propera' mantenint la seva vinculació directa amb el territori i els avantatges d'una entitat gran fet que la farà ser "més eficient, més sòlida i solvent".

Pel que fa al nombre d'acomiadaments que comportarà la fusió Dídac Herrero no es pronuncia però admet que "s'aprimaran" especialment en els serveis centrals de cada entitat. Respecte el tancament d'oficines admet que en alguns municipis se'n tancaran perquè "hi ha coincidiències" on les tres entitats estan implementades tot i que la xarxa de les tres entitats és "bastant compatible". La reducció de llocs de treball es farà amb jubilacions anticipades o reubicant treballadors potenciant "alguna determinada línia de negoci".

Ara, les diferents comissions creades començaran a treballar. Al mes de setembre es començarà a definir els treballs i abans d'acabar aquest 2009 es podria fer efectiva l'operació de fusió.

Per Herrero, el Govern no ha instigat la fusió de els tres entitats i assegura que el gest de les tres caixes ha estat "voluntari" i "espontani". En aquest sentit, el director general de Caixa Manlleu ha destacat la gestió "modèlica" que tant l'actual govern com els de Jordi Pujol van fer en polítiques d'entitats d'estalvis.

Mantenir marca
Una de les bases de l'acord ha estat que les caixes mantindran la seva personalitat al propi territori. En aquest sentit Herrero ha assegurat en la trobada amb ACN que és mantindrà l'obra social de les tres entitats mantenint les tres fundacions que la gestionen. També ha garantit que malgrat la nova entitat tindrà una direcció única l'obra social tindrà "una gestió local en cada una".

Les oficines tindran la imatge de la nova marca (possiblement Unió de Caixa Catalanes) tot i que conviurà amb el nom històric. Això es produirà en el cas de Caixa Manlleu a la comarca d'Osona. A la resta, es vol mantenir també una mateixa línia tot i que Herrero no l'ha especificat.