La manresana Zenobita publica el llibre musicalitzat «Qui vol el llop?»

És un encàrrec de l'Associació Catalana d'Escoles de Música (ACEM)

Redacció
17 d'abril del 2017
Actualitzat el 18 d'abril a les 15:25h
L'editorial manresana Zenobita edicions publica, per encàrrec de l'Associació Catalana d'Escoles de Música (ACEM), el llibre Qui vol el llop?, de Manel Justícia (text, il·lustracions i cançons) i musicalitzat per Xavier Ventosa. Un conte infantil per a nens de 3 a 8 anys que combina text, música i il·lustracions i que explica la història d'un llop a qui li passen coses molt quotidianes. És la sisena cantanta de la qual se'n fa un llibre-CD.

Amb aquesta història veurem com el personatge del llop, on a tots els contes se'ns presenta com un personatge a témer, resulta que no és tan dolent com ens pensem, al contrari: és un bon jan. Li hem posat una etiqueta de ferotge que no sap com treure's, i creu que l'única manera és fer amics però que siguin llops com ell, per això empren un viatge per cercar-los. Però, resulta que quan els troba es dóna compte que els seus companys de viatge, un ren, un bisó i un macaco que s'ha anat trobant pel camí, tot i no ser llops, són els seus amics... Caldrà la Lloba centenària per fer-li veure on és el secret de l'amistat, doncs sovint és més a prop del que ens pensem.

Aquest conte tracta de sentiments i emocions com la tristesa, que és bona per agafar forces i tirar endavant; la ràbia, que cal eliminar-la perquè no ens ajuda a resoldre els conflictes; el defalliment, no s'hi val rendir-se, és amb perseverança i paciència que podem trobar allò que cerquem... i l'amistat, que porta al llop a trobar amics abans del que es pensava.

El llibre conté un CD musicalitzat amb 25 cançons de les quals les 15 primeres són cançons les deu darrers són instrumentals. Hi ha col·laborat el Grup de cant coral de l'Escola Municipal de Música El Faristol de Roda de Ter i L'Esquirol.