Caramelles

Les Caramelles més grans arrenquen a Súria amb la col·locació de cintes als estendards

Les vuit colles participants d'enguany són Tro Gros, La Llanterna, Juvenil del Foment Cultural, Grans de l'Agrupació Sardanista, Infantil de l'Agrupació Sardanista, Infantil del Foment Cultural, Altatxu i Coral Sòrissons

per Redacció, 15 d'abril de 2017 a les 17:44 |
L'alcalde de Súria, Josep Maria Canudas, posa la cinta a l'estendard de la colla Tro Gros | AjSú
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 d'abril de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les Caramelles de Súria, les més grans de Catalunya, han començat aquest migdia amb l'acte simbòlic de col·locació de cintes en els estendards de les colles participants. La festa surienca continuarà aquest Dissabte de Pasqua, 15 d'abril, amb les Caramelles a Pagès i la trobada caramellaire del Pavelló Municipal d'Esports com a actes destacats.

Les vuit colles participants en les Caramelles de Súria d'enguany són les següents: Tro Gros, La Llanterna, Juvenil del Foment Cultural, Grans de l'Agrupació Sardanista, Infantil de l'Agrupació Sardanista, Infantil del Foment Cultural, Altatxu i Coral Sòrissons.


Aquesta és la primera edició des que les Caramelles van ser incloses en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya, del qual formen part les celebracions més destacades del país.

L'acte simbòlic de col·locació de cintes va ser una de les novetats de la darrera edició de la festa. Igual que l'any passat, les cintes han estat col·locades per l'alcalde Josep Maria Canudas, que ha agraït el treball i la participació de totes les persones que han convertit les Caramelles de Súria en les més grans de Catalunya.

La col·locació de cintes ha tingut lloc al davant de la Casa de la Vila. La regidora de Cultura, Montserrat Juncadella, ha explicat que amb l'inici de les Caramelles arriba el moment "de sortir al carrer" per tal d'omplir-lo d'alegria, i tornar a demostrar "el nostre compromís amb aquesta festa".

En el transcurs de l'acte, representants de la colla del Tro Gros també han parlat per convidar tots els caramellaires a "aprofitar cada segon al màxim" per gaudir de l'emblemàtica festa surienca.


A cada col·locació de cinta, els trabucaires del Tro Gros han disparat un tret des dels balcons de la Casa de la Vila. Al final de l'acte, també hi ha hagut una galejada a peu de carrer, al davant de la Casa de la Vila. Posteriorment s'ha ofert coca i mistela als representants de les colles.

En l'acte oficial d'inici de les Caramelles han participat diferents membres de la corporació municipal i representants del món institucional i associatiu de la vila.

Centenars de caramellaires de totes les edats participaran enguany en les Caramelles de Súria, que aquest cap de setmana viuen els seus dies centrals.

La trobada caramellaire del Pavelló d'Esports començarà a les 21.30 h. Enguany, els presentadors seran els comunicadors suriencs Núria Balaguer i Francesc Garriga. Com és tradicional, després de les actuacions de les colles hi haurà una aixecada de pilars amb la colla castellera Salats i es cantarà conjuntament 'El Cant del Poble'.

El programa d'actes d'aquest Dissabte de Pasqua continuarà després de mitjanit amb una cercavila-xaranga pels carrers del centre de la vila (00.30 h), a càrrec de Xaranga Màgic, i un concert amb Pastorets Rock i DJ Krilyn (2.00 h).

Altres activitats d'aquest Dissabte de Pasqua seran el sopar per a caramellaires (20.15 h) i la celebració de la Vetlla Pasqual (20.00 h).

Les Caramelles de Súria continuaran aquest Diumenge de Pasqua, 16 d'abril, amb les actuacions de les colles al carrer entre les 9.00 i les 14.30 h. Els principals espais de les actuacions caramellaires seran la plaça Major del Poble Vell i el centre urbà, que es convertirà en illa caramellaire i de vianants entre la plaça de Sant Joan i la plaça de la Serradora.

La plaça de Sant Joan tornarà a acollir l'acte de cloenda de les Caramelles (13.30 h), una altra de les novetats de l'any passat. Caramellaires de totes les colles interpretaran conjuntament el Ball de Caramellaires del Cardener, en un acte presentat per Núria Balaguer i Francesc Garriga.

El programa d'actes d'enguany acabarà aquest Diumenge de Pasqua amb el sopar de Caramelles (21.00 h) i un concert al Pavelló Municipal d'Esports, amb els grups Dr. Prats, Oques Grasses i Absentes (24.00 h).

 

També hauries de llegir
Fa 2585 setmanes

Caramelles de Súria 2017

Participació