Mor Carme Chacón als 46 anys

L'exministra de Defensa, que patia problemes de cor, ha estat trobada morta a casa seva | El primer secretari de la Federació XI de la Catalunya Central, Cristòfol Gimeno, admet que estan "molt tocats"

Carme Chacón
Carme Chacón | ACN
Redacció
09 d'abril del 2017
Actualitzat a les 21:04h
La socialista Carme Chacón, que havia estat ministra de Defensa, ha mort aquest diumenge a l'edat de 46 anys, segons publica el diari El País. La socialista tenia un problema del cor i ha estat trobada morta al seu domicili.

Chacón, membre de l'executiva del PSOE i militant del PSX, va ser escollida diputada per Barcelona l'any 2000. El 2004 va ser nombrada vicepresidenta del Congrés dels Diputats i llavors va ocupar dos càrrecs de ministra amb Rodríguez Zapatero: primer, el 2007, de Vivenda, i després, el 2008, de Defensa (va ser la primera dona en ocupar aquest càrrec). 

El 2012 va ser candidata a secretària general del PSOE i va perdre davant Alfredo Pérez Rubalcaba. El 2014 va ser escollida secretària de Relacions Internacionals del PSOE i el 2016 va presentar la seva dimissió. Des de llavors ha estat apartada de la política activa.

El primer secretari de la Federació XI del PSC a la Catalunya Central, Cristòfol Gimeno, admet estar "molt tocat" amb la notícia. "A voltes perdem el temps amb notícies secundàries", ha observat, mentre assumia sentir-se colpit per la mort d'una persona "tan jove, amb qui havíem compartit tantes estones".