Set Box, un nou espai d'oci diürn i nocturn a Manresa durant els mesos d'estiu

Es tracta d'una proposta de la sala Silenci que obrirà les portes el maig

Silenci obrirà Set Box, un nou espai d'oci a Manresa
Silenci obrirà Set Box, un nou espai d'oci a Manresa | Silenci
05 d'abril del 2017
Actualitzat a les 23:14h
Ja és una realitat. Si bé el mes de maig de l'any passat NacióManresa ja avançava que el Grup Silenci obriria un local d'oci a l'aire lliure al polígon Els Trullols, ara ja està tot dat i beneït. El projecte està pràcticament acabat i el mes de maig es posarà en marxa. Es tracta de Set Box, un espai situat en un solar que hi ha just darrere del McDonalds i que, tal com ha informat Chistian Busquets, responsable del Grup Silenci, "pretén oferir una àmplia varietat de propostes tant de dia com de nit".

Amb la ferma convicció que Manresa "té una qualitat d'oci molt alta", Busquets afirma que Set Box l'únic que vol és "complementar-la" tot transmetent "un concepte de lleure diferent i innovador". I és que a diferència de Silenci -que té l'accent posat, sobretot, en el món de la nit- amb aquest nou espai volen potenciar molt les hores de sol, oferint vermuts, pica-piques i, també, fent-hi encabir propostes lúdiques com exposicions d'art, mercats itinerants, concerts d'artistes emergents de la comarca i, fins i tot, inflables pels més menuts "perquè la canalla s'ho pugui passar bé mentre els pares estan fent una copa", explana el responsable de la sala manresana.

De fet, aquesta voluntat de fer "que passin coses", explica Busquets, "va molt lligada a la línia de Silenci". En un any (del 2015 al 2016) s'ha doblat el volum d'esdeveniments programats per la sala. En percentatges, les activitats paral·leles a l'oci nocturn que s'han ofert durant el 2016 representen un 20% de l'activitat total de l'empresa. "Creiem que és un dels valors afegits de Silenci i cada vegada són més les persones que coneixen aquesta vessant nostra", ha recalcat Busquets, tot afegint que, a banda d'haver celebrat concerts, també han organitzat festes particulars i actes amb entitats com Ampans o amb empreses com Kids&Us, ProSeat, Novartis o Luxottica.

La proposta, a més, està ideada des d'un punt de vista sostenible i responsable amb el medi ambient. I és que l'espai comptarà amb sis contenidors marítims reutilitzats provinents del port de Tarragona. Quatre d'ells s'utilitzaran pels serveis de barra, guardarroba i magatzem i els dos restants tindran una funció acústica i de resguard visual. A més, hi haurà taules i cadires fins que es pongui el sol, moment en el qual l'espai es convertirà en una "gran pista de ball" (en paraules de Busquets) per a majors de 21 anys.

Dinamitzar Els Trullols

"A Els Trullols hi passa molta gent", ha comentat el responsable de Silenci, tot al·ludint a la "bona oferta de comerç i restauració que té". En aquesta mateixa línia, ha posat de manifest que l'oci també hi és present, però encara ho serà més amb l'entrada en funcionament de Set Box, que tindrà un aforament de 492 persones i estarà obert de maig a setembre. 

A més, ha afegit Busquets, "és una zona amb un accés molt fàcil i que gaudeix de molt aparcament". Un punt a tenir en compte, ja que, tal com explana el responsable de l'empresa, "tenim molts clients que, a banda del Bages, venen de comarques com l'Anoia, Osona, el Berguedà, el Solsonès o el Vallès". Gent que " no només ve a Silenci, sinó que abans aprofita per fer la compra a Manresa o anar-hi a sopar", concreta.

Amb una inversió de 250.000 euros Set Box donarà feina a una trentena de persones. D'aquestes, algunes d'elles ja treballen amb l'empresa però també s'hi incorporarà gent nova. En aquest sentit, Busquets manifesta que "tothom que ho vulgui pot fer-nos arribar el seu currículum, ja que el procés de selecció de personal està obert". El mail on s'ha d'enviar és [email protected].